Yaşam İstanbul sele teslim oldu

İstanbul sele teslim oldu

27.10.2008 - 00:07 | Son Güncellenme:

İstanbul’da cumartesi günü başlayan ve pazar sabahı etkisini artıran sağanak yağış kenti teslim aldı.

İstanbul sele teslim oldu

Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, alt geçit ve yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Metrekareye düşen ortalama 55 kilogramlık yağış barajlara yaradı.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yağış nedeniyle ‘orta düzeyde’ alarma geçti. İtfaiye, yol bakım ve onarım müdürlüğü ve İSKİ ekipleri su altında kalan alt geçitlere, ev ve işyerlerine müdahale etti. 24 saat içinde itfaiyeye 25, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne 10, İSKİ’ye 530 su baskını ihbarı yapıldı. Tatil günü olmasına rağmen trafik de sağanak yağıştan olumsuz etkilendi. Çekmeköy’de değeri milyon YTL’yi bulan villarda yaşanan su baskını ev sahiplerini isyan ettirdi.
Akşam saatlerinde etkisini kaybeden yağış bugün azalarak devam edecek. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, salı gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına, yer yer de üzerine çıkacak. İstanbul’da hava bugün aralıklı sağanak yağışlı 18 derece, yarın parçalı bulutlu 19 derece, çarşamba günü az bulutlu 20 derece, perşembe günü ise az bulutlu 22 derece olacak.

Yazarlar