Evcil Hayvan Japones Muhabbet Kuşu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Japones Muhabbet Kuşu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

25.10.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:

Muhabbet Kuşları insanlar tarafından ilgi gören canlılardan biridir. Bakımı kolay olan bu canlılar evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilir. Muhabbet kuşlarının da kendi aralarında çeşitli türleri bulunur. Japones muhabbet kuşu nedir? Özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Japones Muhabbet Kuşu Nedir Özellikleri Nelerdir

Japones muhabbet kuşları farklı görünümleri ile insanların ilgisini çeker. Bu nedenle pek çok kişi bu türün özellikleri ile ilgili araştırmalar yapar. Japones muhabbet kuşları ilk defa 1960 yılında Japanese Crested Budgerigars olarak üretilmiştir. Mutasyonlu bir türdür.

Haberin Devamı

Japones Muhabbet Kuşu Nedir?

Japones muhabbet kuşları mutasyon geçirmiş bir türdür. Bu türün üretimi uzun yıllar Japonya'da gerçekleştirilmiştir. Japones türü için yıllarca çeşitli yarışmalar düzenlenmiştir. Sonrasında bu türlerin Amerika'da farklı türler ile takası gerçekleştirilmiştir. Ardından Japones türü pek çok ülkeye yayılım göstermiştir. 

Bu türün diğer adı Hagoromo Budges'tir. Türkçe karşılığı ise Japon Taçlı Muhabbet Kuşudur. Japones muhabbet kuşunun günümüzde çeşitli bölgelerde üretimi gerçekleşmektedir. Ülkemizde de bu türün üretimi ve satışları mevcuttur. Fiyatları oldukça yüksek olan bu canlılar insanlar tarafından çok fazla ilgi görür. 

Özellikleri Nelerdir?

Japones muhabbet kuşunun kendine özgü birtakım özellikleri bulunur. Sırt kısmında bulunan tüyler son derece düzgün yapıdadır. Bu kuş türünün albino, lutino, texas, lacewing fallow gibi çeşitleri bulunur. Ülkemizde çok fazla rağbet görmesi nedeni ile üreticiler bu kuş türlerinin çoğaltımını gerçekleştirir. Bu kuşların çiftleştirme işlemi de normal muhabbet kuşları gibi yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Üreticiler çeşitli tür ve renk çalışmaları ile de bu canlıları çeşitlendirmeyi amaçlar. Jumbo kuş türleri ile eşleştirmeler yapılarak bu canlıların büyük bir ırk olması sağlanmaya çalışılır. Bunun yanında çeşitli renk çalışmaları ile de farklı çeşit renklerde kuşlar üretilmeye çalışılmaktadır. Erkek ve dişi Japones kuşlar sağlıklı bir şekilde büyütüldükten sonra eşleşmeye elverişli hale gelir. 

Yazarlar