Stil Jil Sander'dan Hitchcock Yansıması

Jil Sander'dan Hitchcock Yansıması

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Jil Sander 2012 İlkbahar-Yaz kampanyası görsellerinde, defilesinden oldukça farklı bir tarz yansıtıyor!..

Jil Sanderdan Hitchcock Yansıması

2012 İlkbahar yaz kampanyaları yerlerini alırken Jil Sander'in Hitchcok'tan esinlenmiş kampanya çekimi gözümüzden kaçmadı. Sander, reklam kampanyasında, filmlerinde aydınlatma, kırık cam ile korku ve gerilim gibi unsurları kullanan usta yönetmen Hitchcock'un film vurgusundan hissedilir şekilde esinlenmiş görünüyor.

Haberin Devamı

Jil Sanderdan Hitchcock Yansıması

Hitchcock'un filminini anımsatarak kampanyada Daria Strokous ve Natasha Poly model olarak objektif karşısına geçiyor. Fotoğraflar çekimlerini Belçikalı Willy Vanderperre gerçekleştirirken, tarz oluşumunda Oliver Rizzo'nun styling etkilerini görüyoruz. Vanderperre bu yeteneğini Proenza Schouler ve Calvin Klein gibi iyi isimlerin kampanyalarında da göstermişti.

Jil Sanderdan Hitchcock Yansıması

Defilesine döndüğümüz zaman ise, minimalizm ve rafine terzilik ile 40'lı yılların esintilerini görüyoruz. Poplin gömlek, eteklerde diz altı boylar ve keskin kesimlerle güçlü bir kadın silüeti yaz aylarında boy gösterecek. Mükemmel zarafetin kombinleriyle birlikte trajedi barındıran yüzler yine Hitchcock ifadelerini barındırıyor. Jil Sander, ana renkler olarak beyaz, pembe, siyah ve zümrüt yeşili kullanılırken elimize sığacak şekilde çantalar ile minimalizmi tamamlıyor. Bunun yanında güçlü kadın silüetinden anlıyoruz ki Jil, bu yaz derli toplu olmamızı istiyor.

Haberin Devamı

Jil Sanderdan Hitchcock Yansıması

Yazı; Elina S. Nikolayevna

Yazarlar