Estetik Kadınların 'sıfır beden' tutkusu

Kadınların 'sıfır beden' tutkusu

29.03.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlülerin beslenmeyi keserek hayatlarını tehlikeye attıklarına dair haberlere rağmen ''sıfır beden olma'' arzusu takıntı haline geliyor.

Kadınların sıfır beden tutkusu

İngiltere’de kadınların yüzde 60’ının aşırı zayıflığı çekici bulduğu ve "sıfır beden olmayı" takıntı haline getirdiği bildirildi.
     
New Woman adlı magazin dergisi tarafından yapılan araştırma, bazı manken ve ünlülerin beslenmeyi keserek hayatlarını tehlikeye attıklarına dair haberlere ve bu konudaki olumsuz örneklere rağmen kadınların "sıfır bedene" özenmeye devam ettiğini gösterdi.
     
Araştırmaya göre, İngiliz kadınlarının yüzde 97’si 38 bedeni "şişman" buluyor, yüzde 76’sı kendisinden daha zayıf olan arkadaşlarını kıskandığını itiraf ediyor.
     
Ankete katılan 5 bin kadının yarısı, akşam dışarı çıkacağı zaman, kıyafeti içinde daha iyi görünmek için bütün gün bir lokma dahi yemediğini söyledi.
     
Kadınların büyük bölümü, zayıf olma konusunda yine kadınlar tarafından baskı gördüğünü belirtti. Ankete katılanların yüzde 60’ı, kadın arkadaşlarının vücutlarıyla ilgili eleştirilerde bulunduğunu, yüzde 40’ı da annesinin, kilo vermesi gerektiğini söylediğini kaydetti.
     
Katılımcıların 5’de 4’ü, zayıfladıkça daha mutlu olduğunu, üçte biri ise günlük gıda alımlarını zayıflayabilmek için en az 500 kalori azalttığını bildirdi. Kadınların yarısı zayıflama ilaçları kullandıklarını, beşte biri laksatiflerden medet umduğunu ve yüzde 13’ü daha zayıf olmak için uyuşturucuya başvurduğunu itiraf etti.

Yazarlar