Estetik Kalın ayak bileklerine son!

Kalın ayak bileklerine son!

10.04.2014 - 09:39 | Son Güncellenme:

Sadece 60 dakikada hayal ettiğiniz ince ve zarif bileklere kavuşabilirsiniz…

Kalın ayak bileklerine son

Kadın güzelliğinin en önemli unsurlarından birisi de ince ve zarif ayak bilekleridir. Hatta güzel bir hanımda 3 “B” nin (Boyun, Bel ve Bilek) ince olması gereklidir şeklinde bir bilinç baskısı yaratılmıştır halk arasında. Kalın kemikleri inceltmek imkansızdır, ancak ayak bileği çevresindeki yağ dokusunu uzaklaştırarak bileklerini inceltmek ve zarafetinizi arttırmak mümkün.

Haberin Devamı

Alternatif yöntemlerini Dr. Ali Duman’a sorduk.

Ayak bileğini daha zarif hale getirmek için daha çok hangi tedavi yöntemini tercih ediyorsunuz?

Son birkaç yıl öncesine kadar bu bölgede incelme sağlamak, istediğimiz boyutta değildi. Tedavi için tek seçenek liposuction ameliyatıydı. Ancak günümüzde artan teknoloji gelişimi ile lazer, ultrason ve redyofrekans bu konuda yeni bir çığır açtı. Kalın el ve ayak bileği olan kadınlarda minimal invaziv bir yöntem olan Lazer Lipoliz, bu problemin çözümündeki en etkili ve pratik tedavi yöntemidir.

Lazer Lipoliz işlemi ne kadar sürer ve hastanede kalınması gerekli midir?

Operasyon klinikte gerçekleşebilir. Hastanın hastanede kalması gerekmez yaklaşık 1-2 saat süren bir işlemdir. Operasyon Local Anestezi ya da sedasyon altında gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

Operasyondan önce neler yapılıyor? Kişinin operasyondan sonra dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?

Operasyondan önce ilk yapılan şey; bacak ile birlikte ayak bileği yapısını incelemek oluyor. Bu bağlamda en doğru sonucu alabilmemiz açısından uygulama yapılacak bölgeye yönelik çizimler uygulanıyor ve süreç başlıyor. Hastanın yürüyüş yapması faydalıdır; ancak ayakta hareketsiz durmasını önermiyoruz. Çünkü fazla ayakta durmak, ayak bileğinde şişlere neden olabilir. İşlemden sonra 3 hafta ayak bileğinin üzerinde varis çorabı gibi baskılı giysiler kullanılması gerekmekte.

Türkiye'de bu operasyonu en çok kimler yaptırıyor? Hangi yaş grubu bileklerini inceltmek istiyor? Meslek gruplarına ayırdığımızda en çok tercih eden çalışan kesim hangisidir?

Özellikle ayak bileği memnuniyetsizliği yaşayan ve bize şikâyet üzerine gelen hasta gruplarımız 25-30 yaş arasında. Bu bayanlar daha çok yüksek topuklu ayakkabılar giymek mecburiyetinde olan iş kadınlarından oluşuyor. Mesleği mankenlik, modellik, ya da gösteri sanatları ile ilgili olan genç kadınlar ile hostesler tarafından da sıkça yaptırılan bir operasyondur. Uzun süre yüksek topuklu ile ayakta çalışmak zorunda olmaları tetikleten unsurlardır. Bilek şikayeti dediğimizde akla ilk gelen ayak bilekleri olduğu kadar el bilekleri için de bu orana yakın hastalarımız mevcut. Lazer Lipoliz ve alternatif yöntemler ile şikâyet gideriliyor.

Haberin Devamı

Lazer Lipoliz güvenli bir yöntem midir? Uygulama kaç seans yapılmalıdır? Bilekten ne kadar yağ alınmalı? Buna nasıl karar veriliyor?

Uygulama güvenli bir yöntemdir. Açık cerrahi müdahalelere göre oldukça pratik ve risksiz olduğunu söyleyebiliriz. Ne kadar yağ alınacağı tamamen hastanın vücut yapısıyla ilişkili bir durumdur. Bileğinin kalınlığında bulunan yağ miktarı, operasyonun sınırlarını belirlemektedir.

Lazer Lipoliz ile alternatif diğer seçenekler hakkında bilgi verir misiniz?

Ameliyatsız el ve ayak bileği inceltmede kullanılabilecek yöntemlerin başında hafif orta derecede kalınlığı olan hanımefendilerde odaklı çok kutuplu radyofrekans teknolojisi olan 3DEEP RF uygulamaları olduğunu söyleyebilirim. Bu yöntemde herhangi bir anestezi olmadan cilt üzerinden her bir bacak için yaklaşık 20 dakikalık 5-6 seans uygulanıyor. Tedavi biter bitmez kişi her türlü sosyal aktivitesine geri dönebiliyor. Etkiler ilk uygulama sonrası hissedilmeye başlar ve tüm seanslar bittikten 6 hafta sonra tam olarak ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Ameliyatsız bacak ve ayak bileği inceltmede etkili olabilecek diğer yöntem ise yüksek enerjili ultrason teknolojisinin kullanıldığı Ultrashape yöntemi olarak biliniyor… Yöntem ne kadar etkili?

Bu sistem, ses dalgalarıyla yağ hücrelerinin parçalanması prensibine dayanır. Anestezi uygulamadan her bir bölgeye 3-4 seans uygulama yapılabilir. İlk etkiler 15. gün sonra net bir şekilde hissedilir. Kesin sonuç son uygulamadan 6 hafta sonra ortay çıkar. İşlem ağrısız olması sebebiyle tercih ediliyor. Her bir bölge için yaklaşık 30 dakika uygulama yaparız. Kişi seans sonrası hemen sosyal hayatına entegre olabilir.

Kemiklere yönelik işlemler risklidir midir?

Bilekle ilgili sadece yağ dokusuna yönelik işlemler gerçekleştirilir. Kemiğe yönelik işlemler yapılmaz. Sorun kemiklerin kalın olmasına bağlı ise bunu inceltmek mümkün değil. Çünkü vücudun ağırlığını taşıyan kavşaklardan biri olan ayak bileği kemikleri üzerine yapılacak müdahaleler, sağlık açısından risk taşır.

Yazarlar