Editörün Seçtikleri Kanlı Pazar

Kanlı Pazar

10.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kanlı Pazar

Kanlı Pazar

       Adana - Ankara Karayolu'nda dün sabah saat 04.30 sıralarında meydana gelen zincirleme kaza Niğde Beştepeler mevkiini kan gölüne döndürdü. Facia ilk olarak Şırnak'tan Karadeniz'e fındık işçisi götüren 73 DN 981 plakalı minibüsün, 46 DU 590 plakalı kamyonla çarpışmasıyla başladı. Bitmedi, arkadan gelen 63 PL 282 plakalı kamyon, yola saçılan cesetlerin üzerinden geçerken karşı yönden gelen ve yine işçi taşıyan başka bir minibüsle çarpıştı.

       Bu kez, bir başka minübüs, olayı görünce aniden duran üç araca çarparak şarampole yuvarlandı. Kazada, Hayriye Doğan, Hamdiye Çakır, M. Emin Çakır, Agit Çakır, Hayat Çakır, Mehmet Çakır, Sariye Bala, Sabri İldiri, Ejder Yeğen, Hüseyin Şahnadi, Fecri Olgar, soyadları belirlenemeyen Kadir ile Fadıl isimli iki kişi ve kimlikleri belirlenemeyen beş kişi hayatını kaybetti.

       Yaralılar Samiha Çakır, Türkan Çakır, Ahmet Çakır, Hatice Özcan, Hıdır Güvenç, Mehmet Güvenç, Yusuf Şahin, Güler Şahin, Zehra Şahin, Ahmet Mercimek, Numune Malkoç, Emine Topdik, Esin Topdik, Behiye Sahralı, Emine Sahralı, Kubbettin Olgar, Yavuz Ceylan, Büşra Ceylan, Medine Ceylan, Semiha Yurtoğlu ve kimliği belirsiz 8 kişi çevre il ve ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı.

       * Manisa'nın Gelenbe ilçesinde, Ali İhsan Yüksel (40) yönetimindeki Varan Turizm'e ait yolcu otobüsü, Erdal Karaca'nın (36) kullandığı kamyona arkadan çarptı. Kazada, Ali İhsan Yüksel ile Sevinç Waiss yaşamını yitirirken, 39 kişi yaralandı. Salihli ilçesi yakınında ise, iki otomobilin çarpışması sonucu, 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
       * TEM otoyolu Maşukiye mevkiinde, Ağabal Sönmez (41) yönetimindeki otomobil ön lastiğinin patması sonunda bariyerlere çarptı. Kazada, Hatice Sönmez (3) ölürken, Ağabal Sönmez, Birgül Sönmez (39), Kadife (5) ve Hasan Sönmez (8) hafif yaralandı.
       * Konya'nın Kulu ilçesi yakınlarında, Serkan Gül'ün kullandığı otomobil, Hasan Kurtnezir'in yönetimindeki otomobile çarptı. Bu arada, üç ayrı araç da kaza yapan araçlara çarptı. Kazada, Zekiye Kurtnezir (35) ile Tuğba Kurtnezir (15) öldü, Funda ve Mehtap Kurtnezir yaralandı. Seydişehir ilçesi yakınlarında da, minibüs ile traktörün çarpışması sonucu, 2 kişi öldü, bir kişi yaralandı.
       * Gaziantep - Osmaniye karayolunun 20. kilometresinde, Hakan Özer yönetimindeki minibüs, Hüseyin Akıncı'nın kullandığı kamyona çarptı. Kazada, Hatice Kutsal (40) öldü, 15 kişi yaralandı.
       * Nevşehir ve İzmir'deki kazalarda da, 5 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.


Yazarlar