Yaşam ‘Kanuni de âşık olabilir’

‘Kanuni de âşık olabilir’

08.02.2011 - 00:08 | Son Güncellenme:

TRT 1’de Akılda Kalan programına katılan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, tartışılan dizi Muhteşem Yüzyıl’ın sadece ilk iki bölümünü izlediğini belirtti.

‘Kanuni de âşık olabilir’

Haremin sadece cinselliğin yaşandığı bir yer olarak vurgulanmasını doğru bulmadığını belirten Kavaf, “Kanuni’yi âşık bir adam olarak görmek sizi rahatsız ediyor mu?” sorusuna, “Hayır. Sonuçta o da bir insan. Elbette bir kadına ilgi duyabilir, bir kadına âşık olabilir. Onun devlet adamı olması insani duygulardan arındırılmış olmasını gerektirmiyor ki... O da etten kemikten bir insan. Elbette onun da sevinçleri ve üzüntüleri var” diye yanıt verdi.
Kurtlar Vadisi dizisinin şiddet dozunun çok yüksek olduğunu belirten Bakan Kavaf, evlilik programlarını ise yayından kaldırana kadar mücadele edeceğini kaydetti. Kavaf, bunun toplumun bütün kesimlerinin desteğiyle gerçekleşebileceğini söyledi. Kavaf, programda Nuriye Akman’ın “Dışlanma riski olmasaydı başınızı kapatmak, örtünmek ister miydiniz?” sorusunu “İsteseydim örtünürdüm” şeklinde yanıtladı.
Aşkın tanımını “bağımlılık” olarak yapan Kavaf, “Eşinize âşık mısınız?” sorusunu yanıtlarken eşine hissettiklerini aşkla değil sevgiyle ifade ettiğini açıkladı.

Yazarlar