Cilt Bakımı Kapatıcıları çöpe attırdı, aydınlık göz altının sırrı! Uygulandığı an morluğu 2 ton açıyor

Kapatıcıları çöpe attırdı, aydınlık göz altının sırrı! Uygulandığı an morluğu 2 ton açıyor

21.08.2023 - 13:24 | Son Güncellenme:

En sık karşılaşılan cilt sorunlarının başında gelen gözaltı morluklarının pek çok sebebi bulunuyor. Genetik faktörlerden kaynaklı göz altı morluklarına kendi başınıza müdahale edemeseniz de beslenme, stres, uykusuzluk gibi faktörlerden kaynaklı sorunlara çözüm üretmek mümkün. İşte daha canlı göz altları için evinizde yapabilecekleriniz...

Kapatıcıları çöpe attırdı, aydınlık göz altının sırrı Uygulandığı an morluğu 2 ton açıyor

Koyu halkalara genellikle gözaltındaki derinin incelmesi neden olur, bu da kan damarlarını daha görünür hale getirir. Koyu halkalara sebep olan diğer faktörler arasında alerjiler, dehidrasyon ve iltihaplanma yer alır. Evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemlerle bu görüntüden kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

Patates, sağlıklı cildi destekleyen çeşitli besinler içerdiğinden, koyu halkaları azaltmak için harika bir doğal çözümdür. Patates, kollajen üretimini artırmaya ve sağlıklı cildi geliştirmeye yardımcı olan C vitamini bakımından yüksektir. Ek olarak, patatesin cilt üzerinde serinletici bir etkisi vardır, bu da şişliği ve gözaltı torbalarını azaltmaya yardımcı olur. Koyu halkalar için patates kullanmanın en kolay yollarından biri, çiğ bir patatesi ince dilimler halinde kesmek ve 10-15 dakika kadar kapalı gözlerinizin üzerine koymaktır. Patatesin serinletici etkisi göz çevresindeki şişliklerin ve gözaltı torbalarının azalmasına yardımcı olurken, C vitamini sağlıklı bir cildin gelişmesine yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Kapatıcıları çöpe attırdı, aydınlık göz altının sırrı Uygulandığı an morluğu 2 ton açıyor

Koyu halkaları gidermek için patates kullanmanın bir başka yolu da, çiğ patatesin suyunu çıkarmak ve bir parça pamuk yardımıyla patates suyunu gözaltı bölgesine uygulamaktır. Soğuk suyla durulamadan önce patates suyunu yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Bu yöntem ayrıca sağlıklı bir cildi desteklerken şişlik ve gözaltı torbalarını azaltmaya da yardımcı olur.

GÖZ ALTI MORLUKLARI İÇİN PATATES VE BAL EZMESİ

Daha doğal cilt besleyici bir bakım için, rendelenmiş çiğ patatesi balla karıştırarak macun haline getirin. Macunu gözaltı bölgesine uygulayın ve soğuk suyla durulamadan önce yaklaşık 20-30 dakika bekletin. Bu yöntem sadece koyu halkaları en az iki ton açmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesine ve sağlıklı bir cildin desteklenmesine de yardımcı olur. Patateslere ek olarak, koyu halkaları azaltmaya yardımcı olabilecek başka birçok doğal çözüm vardır. Örneğin göz altı bölgesine soğuk çay poşetleri, salatalık dilimleri veya aloe vera jeli uygulamak da şişliğin azalmasına ve sağlıklı bir cildin desteklenmesine yardımcı olabilir.

Yazarlar