Estetik Kaş düşüklüğünün tedavisinde hangi işlemler tercih edilebilir?

Kaş düşüklüğünün tedavisinde hangi işlemler tercih edilebilir?

25.01.2022 - 16:18 | Son Güncellenme:

Yaşlanmanın en büyük belirtilerinden biri de kaş düşüklüğüdür. Kaş düşmesi sonucu kişiyi olduğundan daha yaşlı ve mutsuz gösterebilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kaş düşüklüğünü ortadan kaldırmak için uygulanan yöntemleri sizler için anlatıyor.

Kaş düşüklüğünün tedavisinde hangi işlemler tercih edilebilir

Yaşlanmanın en büyük belirtisi sarkmış kaşlardır. Çeşitli kaş kaldırma yöntemleri ile kaş kaldırma, daha genç ve enerjik görünmenizi sağlayabilir. Kaşların yüz ifadeleri üzerinde büyük etkisi vardır. Asimetri ve sarkık kaşlar ifadeyi azaltabilir ve insanların kötü görünmesine neden olabilir. Zamanla göz kapaklarının yaşlanması ve sorunları kaşların sarkmasına zemin hazırlar. Bir göz veya her iki göz kaşları ve sarkık göz kapaklarını görebilir. Bazı durumlarda belli belirsiz sarkma meydana gelir ve bazı durumlarda ise sarkık kaşlar veya göz kapakları göz bebeği seviyesine kadar düşebilir. Bu ve benzeri durumlarda görme kısıtlılığı yaşanır. Bunun yanı sıra, görsel rahatsızlığa da neden olabilir.

Haberin Devamı

Sıklıkla tercih edilen kaş kaldırma yöntemleri nelerdir?

Botoks: Botoks ile kaş kaldırma yöntemi ameliyattan korkan kişiler için oldukça uygundur. Botoks ile kaş kaldırma yönteminde süreç kaş analizi ile başlar. Bu, belirlenen yere botulinum toksini enjekte edilerek yapılır. Kullanım sırasında özel bir ince uçlu iğne kullanıldığı için kişi ağrı hissetmeyecektir. Ameliyat sonrası kızarıklık ve şişlik müdahale gerektirmeden kendi kendine kaybolacaktır. Operasyon sonrası kaldırılan kaşlar ile düşük ve yorgun ifadesi sonsuza kadar gider, canlı ve genç bir görünüme kavuşur.

Bella Eyes: Bella Eyes işleminde kaşlar yukarı çekilerek kaldırılır ve gözler olduğundan daha çekik görünür. Bu işlem; göz kenarlarından, kaz ayaklarından ve göz kapaklarından düşmeye başlayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Uygulama sayesinde kişiler bu sorunlardan kurtulabilmekte ve istedikleri canlı ve genç görünüme kavuşabilmektedir.

Haberin Devamı

Cerrahi bir işlem olduğu için mutlaka alanında uzman bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. En büyük avantajı iz bırakmaması ve kesiğin tamamen saçlı deride kalmasıdır. Operasyon bir gece hastanede kalarak ortalama 7 gün içerisinde normal hayata dönülebilmektedir. Ameliyattan sonra kesi steril bir şerit ile kapatılmalıdır. Hastaların 3 gün boyunca ameliyat bölgesine su değdirmemeleri ve 10 gün yüz üstü yatmamaları önerilir.

Trinity lift yöntemi: Yüz bölgesinin yaşlanması nedeniyle yüzün orta bölgesi olarak kabul edilen bölgede deformasyon meydana gelir. Bu deformasyonlar deri, yağ dokusu ve kemik yapısını olumsuz etkileyebilir. Tüm bu olumsuz etkilerden dolayı kişi gerçek yaşından daha yaşlı ve yorgun görünebilir. Klasik yöntemden farklı olarak yaşlanmaya ve yorgunluğu gidermeye uygun olan Trinity Lifting yöntemi, yüz deformasyonunu ortadan kaldırarak kişilerin daha genç ve güzel görünmesini sağlayabilir. Trinity lift, yeni bir cilt güzelliği yöntemi olan endoskopiyi kullanır. Bu yöntem genellikle genç ve orta yaşlı hastalar için uygundur. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2 saat sürer.

Yazarlar