Editörün Seçtikleri Keçiboynuzu özünün faydaları

Keçiboynuzu özünün faydaları

28.04.2015 - 12:02 | Son Güncellenme:

Eczacılık sektörünün oskarı olarak bilinen Altın havan Ödülleri’nin sonuncusu sahiplerini bulduğunda Hünnap markasının keçiboynuzu özü ürünüyle “Yılın en iyi ilaç dışı ürünü” dalında ödüle layık görülmesi büyük bir etki uyandırdı.

Keçiboynuzu özünün faydaları

Zira kurumsallaşmış yapısıyla sektörün bir açıdan prestijinin simgesi haline gelen Altın Havan Ödülleri, Eczacılık ve ilaç sektörürün duayenlerinden oluşan jüri üyelerinin oylarıyla belirleniyor. Sonuçların açıklanmasından sonra pekçok kişinin ilgisi kaçınılmaz olarak bu ürüne çevrildi.

Peki Altın Havan Ödülü’ne layık görülen Hünnap keçiboynuzu özünü, değerli ve farklı kılan neydig? Bu soruyu en doğru cevaplayacak kişiye, Hünnap yönetim kurulu başkanı Abdullah Sarı’ya yönelttiğimizde “ işin özüne saygı duyarak” diye yanıtlıyor ilkin bizi. Sarı, üretim felesefelerini ve tabi ödüllü keçiboynuzu özünün sırrını şu sözleriyle anlatmaya devam ediyor: “Insan, yediğidir” der bir doğu bilgesi. Bu söz bizim açımızdan anahtar sözlerden biriydi. Modernleşme ile birlikte yediklerimizin niteliği de hızla değişmeye başladı ve sanırım bunun olumsuz sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Kentlerdeki hızlı yaşam temposu, ürettiği stres dalgası neredeyse bütün yaşantımızı kronik hale getiriyor ve sonunda bizi hasta etmeyi başarıyor.

Bizim önümüzdeyse binlerce yıllık, zengin bir Anadolu geleneği duruyordu ve bu zengin mirasın özünü koruyarak herkes için faydalı olabilecek tatları neden üretmeyelim diye kolları sıvadık. Bu özen ve anlayışla Hünnap keçiboynuzu özünü üretmeye başladık. Keçiboynuzu özünün pek çok hastalığın önlenmesindeki güçlü doğası ve anadolumuzun en kadim şifalı tatlarından birisi olması dolayısıyla bizim birincil önceleğimiz oldu.

Ürün anlayaşımızın özünü geleneksel hassasiyetler belirledi ve üretim koşullarımızda yüksek standartlardan asla ödün vermeyi ilke edindik. Hünnap keçiboynuzu özünü üretirken faydalı ana etken maddelerin muhafazası için mesela soğuk pres yöntemini kullanıyoruz ve ürünümüzü Türkiye’nin en yetkin üniversitelerinden İTÜ’den düzenli olarak analiz sonuçlarını alarak kalite standartımızı koruyoruz.

Ürünün halkımızla buluşmasındaysa eczacıların sahip oldukları güvenilirlikleri ve mesleki birikimleriyle vazgeçmeyeceğimiz dostlarımız olmasını istedik. Eczacı dostlarımızla olan değerli birlikteliğimiz bizim için özel bir anlam ifade ediyor. Çünkü Fitoterapi yalnızca eczacılık fakültelerinde farmokognozi adı altında verilen bir bilim dalıdır. Ve bu eğitimi alan kişiler ise sadece eczacılardır. Tedavide kullanılan ilaçlar, bitkisel droglar ve doğal destek ürünlerinin kullanılmasında önerici olabilecek tek meslek gurubu da eczacılıktır.??Bu sebepten dolayı Hünnap Doğal Ürünler olarak ürettiğimiz bütün ürünlerimizi eczanelerde insanımızın hizmetine sunuyoruz. Halkımız fayadasını gördügü ürüne sadakatle bağlanıyor. Bütün bunlar biraraya gelince değerli bir şeyler yaptığınızı farketmek hepimizi mutlu ediyor. Ve elbette böyle prestijli bir ödüle layık görülmek bizleri onurlardığı kadar daha fazla sorumlulukla yolumuza devam etmemiz gerektiğini hatırlatıyor.
.
Keçiboynuzu Özü’nün Faydaları

Keçiboynuzu meyvesinin özüyle elde edilen keçiboynuzu özü kokusu ve tadıyla eşsiz bir gıda olmasının yansıra, insan için gerekli olan neredeyse bütün mineralleri ve değerli pek çok vitamini bünyesinde barındırması sebebiyle güçlü bir sağlık kaynağıdır. Anadolu insanı için keçiboyunuzu özü her mevsim sofrasından ayırmadığı eşsiz bir lezzet olagelmiştir.

Haberin Devamı


• Kalsiyum bakımından sütten 3 kat daha zengindir.
• Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini destekler.
• Kemik erimesi ve kansızlık tedavisine yardımcı olur.
• Astım, alerjik, ve bronşit tedavisine yardımcı olur.
• Gribe karşı vücut direncinin artmasına yardımcı olur.
• Sigara kullananlarda güçlü bir balgam söktürdüğü bilinir.
• Akciğer ve karaciğer’de biriken toksin maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur.
• Güçlü bir antioksidandır, gallik asit içerir. • Vücutta biriken radyasyonun dışarı atılmasına yardımcı olur.
• Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. • Diş ve diş etlerinin güçlendirilmesine yardımcı olur.
• Tansiyon problemi tedavisine yardımcı olur. • Cinsel gücü ve sperm sayısını artırdığı bilinmektedir.
• Keçiboynuzunda yağ, kafein, gluten ve kolesterol bulunmaz. • İçerisinde; Doğal Kalsiyum, Demir, Potasyum, Magnezyum, Fosfor, Çinko, Mangan, Sodyum, Protein, Diyet Lifi, C, A, E, B, D, B2, B3 Vitaminleri bulunur.

Yazarlar