Güzellik Kepçe kulaklardan kurtulmak çok basit

Kepçe kulaklardan kurtulmak çok basit

23.08.2010 - 11:15 | Son Güncellenme:

Op. Dr. Murat Özdemir, kepçe kulaklarından rahatsız olanların bir hafta içerisinde kepçe kulaklarından kurtulabileceklerini söyledi.

Kepçe kulaklardan kurtulmak çok basit

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, yaptığı açıklamada artık kepçe kulaklardan kurtulmanın çok basit olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kepçe kulakların düzeltilmesi konusunda merak edilenleri yanıtlayan Dr. Özdemir, kepçe kulak ameliyatlarının genellikle kulakları başa daha yaklaştırma, eksik kıvrımlarını şekillendirme ve büyük kulakları küçültme gibi talepler üzerine yapıldığını söyledi.

Dr. Özdemir, kulak operasyonlarının beş yaş öncesinde yapılmasının sosyal problemler açısından daha sağlıklı olabileceğini belirterek, "Bizim toplumumuzda kepçe kulak ameliyatının yaş ortalaması 20 yaş üzerindedir. Bunun nedeni de çocukluk döneminde ailelerin bu durumu önemsememeleri veya farkına varmamalarıdır. 5 yaş ile 20 yaş arasında ameliyat açısından, riskler açısından bir fark yoktur" dedi.

Kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılıyor?
Kepçe kulak ameliyatının lokal anestezi altında klinik ortamında rahatlıkla yapılabildiğini kaydeden doktor, ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: "Kepçe kulak ameliyatı genellikle bir buçuk-iki saat sürer. Erişkinler ve çocuklar ameliyattan sonra ayağa kalkıp dolaşabilir ve eve gidebilirler. Otoplasti genellikle bir buçuk-iki saat sürer, komplike olgular daha uzun sürebilir. Ameliyat sonrası, kulağın büküleceği herhangi bir aktiviteden bir buçuk ay kadar kaçınılmalıdır. Erişkinlerin çoğu işlerine aşağı yukarı dört yedi gün içinde dönebilirler. Çocuklar yedinci günden sonra okula gidebilirler."

Haberin Devamı

Kulak estetiği konusunda ameliyat yaptırmak isteyenlerin korkmaması isteyen doktor, her cerrahide olduğu gibi kulak ameliyatında da cerrahi ile ilgili risklerin olabileceğini belirterek, ameliyat sonrası oluşabilecek kan pıhtıların ise, antibiyotiklerle tedavi edilebileceğini ifade etti.

Çocuklarda kulak ameliyatı
Çocuklarda da beş yaş itibariyle ameliyat yapılmasının mümkün olduğunu fakat; plastik cerrah olarak çocuk bu ameliyatı isteyene kadar cerrahi işlem yapılması için ısrar edilmemesini öneren Özdemir, "Kulaklarının şeklinden rahatsızlık duyan ve bu durumlarının düzeltilmesini isteyen çocuklar genellikle işlem sırasında daha uyumlu olmaktadırlar" dedi.

Duymada kayıp oluyor mu?
Yapılacak kulak ameliyatı sonrası duyma kaybı yaşanabileceği konusunda endişe duyanların olabileceğini söyleyen Doktor Özdemir, ameliyatın kulak kepçesinde yapıldığı için duymayı etkilemeyeceğini belirtti. Son olarak ise Dr. Özdemir kepçe kulaktan kurtulmanın ücretini 2000- 4000 TL arasında değiştiğini söyledi.

Yazarlar