Editörün Seçtikleri Kırışıklık aşısı

Kırışıklık aşısı

01.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kırışıklık aşısı

Kırışıklık aşısı

ULUSLARARASI Estetik Cerrahi Akademisi ve Uluslararası Liposuction Cerrahi Derneği Başkanı Giorgio Fischer Transmed'in davetlisi olarak İstanbul'a geldi. "Lipofolling" adlı yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıkların aynı vücuda ait yağ dokusu hücreleriyle doldurularak düzeltilmesi işleminin yaratıcısı olan İtalyan plastik cerrah Fischer, Transmed Medikal Bölüm Sorumlusu Dr. Melike Külahçı'nın annesi Güler Fincan'a (59) gerçekleştirdiği operasyonla kalıcı bir gençlik kazandırdı. Fischer, karın bölgesinden aldığı 3 cc. gibi minik bir yağ parçasını ince uçlu enjektörlerle acı vermeden yanak ve dudak bölgelerine iğneyle zerketti.

Lokal anesteziyle gerçekleştirilen operasyon yarım saat sürdü. Fischer şunları söyledi: "Silikon vücuda ait bir yapı değil. Beraberinde bir çok riskide taşıyor. Bu yöntemle kendi vücudunuza ait bir dokuyu başka bir tarafa taşıyorsunuz. Kalıcı ve yalnız gençleştirmek için değil yüzü modelize etmek içinde kullanılabiliyor. Lipofillingle daha kalın dudaklar ve daha dolgun elmacık kemikleri sağlayabiliyoruz. Kilo vermekten dolayı daha yaşlı gözüken yüzler için ideal."

"Çirkin kadın yoktur" diyen Fischer, yüz operasyonu için 200, boyun ameliyatları içinde üç bin dolar alıyor. Ünlü doktor, çeşitli ülkelerde iki yılda binden fazla "Lipofilling" yapmış.

Yazarlar