Saç Bakımı Kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçları canlandırmanın püf noktaları

Kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçları canlandırmanın püf noktaları

19.01.2022 - 13:36 | Son Güncellenme:

Kış aylarında soğuyan havanın etkisiyle saç ve saç derisiyle ilgili bazı şikayetler artıyor. Kuruluk, matlaşma, kepek ve dökülme bu şikayetler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki saç ve saç derisi mevsim değişikliklerinden nasıl etkileniyor, kış aylarında saç kuruluğunu nasıl önleyebiliriz, yıpranan ve kuruyan saçları nasıl canlandırabiliriz, saç tipimize göre hangi ürünleri kullanmalıyız? Saç bakımına dair merak ettiğiniz her şeyi Dr. Cansen Yeni Kut ile konuştuk.

Kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçları canlandırmanın püf noktaları

Duygu Bay - PembeNar Özel Röportajı

Saç ve saç derisi mevsim değişikliklerinden nasıl etkileniyor?

Saç ve saç derisi özellikle yaz ve kış ayları başta olmak üzere kuru hava aşırı sıcak rüzgâr hava kirliliği gibi etmenlerle hem kurur hem de daha çok yıpranır. Saç derisinin kuruyup nemini yitirmesi ile pul pul dökülmelerle başlayan aşırı kepeklenmeye kadar giden ve saçlarda daha kuru mat ve daha zor şekil alan hale dönüşür.

Mevsimlere göre kullandığımız ürünleri de değiştirmeli miyiz?

Kış aylarında sert esen rüzgarlar, kuru hava, toz ve duman gibi dış faktörlerin yanı sıra soğuktan korunmak için kullandığımız şapkalar, bereler ve sıcak su ile duş almak, saçların yıpranmasına ve nem dengesinin bozulmasına neden olabiliyor. Bu açıdan, saçın ihtiyacı olan nemi ve bakımı sağlayacak daha besleyici ürünler tercih etmemiz gerekiyor.

Kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçları canlandırmanın püf noktaları

Dr. Cansen Yeni Kut

Özellikle soğuk ve kuru kış aylarında saçlarda kuruluğa bağlı kepek ve dökülme gibi şikayetler artıyor. Saç kuruluğuna karşı kullandığımız ürünlerde hangi özelliklere dikkat etmeliyiz?

Kadınların yüksek oranla kuru saç derisine sahip olduğunu ve genel olarak kuruluk problemi yaşadığını söyleyebiliriz. Aynı cildimiz gibi saçlarımız ve saç derimiz de nemlendirici bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Ani hava değişimlerini ve soğuk havaları yaşadığımız bu dönemde saç ve saç derimiz daha da kuruyarak, doğal formunu kaybedebiliyor. Kuru saç derisi de saçların koparak dökülmesine yol açarak, mat ve cansız bir görünüme sebep olabiliyor.

Herbal Essences Sülfatsız Aloe ve Avokado Serisi %96 doğal içerikli olması, içindeki avokado yağı ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde saç derisini nemlendirirken doğal içerikleriyle 2 kat daha fazla besliyor ve saçı rahatlatıyor. Bilinenin aksine sülfatsız olmasına rağmen yıkama sırasında istediğimiz o temizlik hissini veren bolca köpürmeyi de bize sağlıyor. İçeriğindeki güçlü antioksidanlar ile avokado yağı saç derisinde kan akışının hızlanmasını sağlayarak, saç derisinde yaşanan problemlerin giderilmesini sağlıyor.

Aynı ailede yer alan Sülfatsız Aloe ve Avokado Saç ve Saç Derisi Yağı Karışımı’ yumuşak ve yatışmış saçlara kavuşmak için kuru veya ıslak saça, saç derisinin dibinden saçın ucuna kadar uygulayabilir, durulamaya gerek kalmadan elektriklenmeleri ve kabarmaları kolayca kontrol altına alabilirsiniz. Saç derisinde kuruluk yaşıyorsanız ekstra nemlenmiş bir saç derisine kavuşmak için ise şampuan öncesi bakım olarak, kuru saç derinize nazikçe parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayabilirsiniz, kendi saç derinizin ihtiyacına göre 5-15 dakika arası bekletip, sonra durulayabilirsiniz.

Kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçları canlandırmanın püf noktaları

Kış aylarında bir diğer yaygın sorun da matlık. Saçın doğal parlaklığını nasıl koruyabiliriz?

Kış aylarında da canlı ve parlak saçlara kavuşmak için şampuan, saç kremi ve yağ kullanımını 3 adımda birlikte saçlarınıza uygulayarak saç ve saç derisi ihtiyaçlarını bütünsel şekilde karşılamalısınız. Özellikle saç derisine de uygulanabilen saç kremi tercih ederek ihtiyacınız olan bakımı tamamlayabilirsiniz.

Sağlıklı bir saç temizliği rutini nasıl olmalı? Ne sıklıkla yıkanmalı, ne tür ürünler kullanılmalı?

Sağlıklı saç temizliği yapılırken öncelikle saç tipinin ve saç derisinin özelliği göz önünde bulundurmalı daha çok yağlanan saç derisi ve saçlar Her gün ya da günaşırı yıkama ihtiyacı duyarken kuru saç derisi ve saçlar haftada iki ya da üç gibi daha uzun aralıklarla yıkanmalı özellikle saç derisinin nemini sağlayacak olan ürünler tercih edilmeli normal saçlar ise iki ya da üç gün aralıklarla düzenli şekilde yıkamayı tercih edebilirler.

"Tek başına şampuan yeterli bakımı sağlamayabilir"

Sağlıklı saçlar için sadece temizlik rutini yeterli olmuyor. Banyo öncesi, sonrası veya günlük olarak kullanılmasını tavsiye ettiğiniz, mutlaka saç bakım rutininde olmalı dediğiniz ürünler hangileri?

Sağlıklı saçlara sahip olmak için tek başına şampuan kullanmak, bize yeterli saç bakımını sağlayamayabilir. Bunun yanında bakım kremi, saç ve saç derisi bakım yağı kullanmanızı tavsiye edebilirim. Bu ürünleri tercih ederken saçı ağırlaştırmadan, yağlı his bırakmadan etkili şekilde saçı ve saç derisini nemlendirecek doğal içerikli bir bakım sağlamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Duş sonrası kuru ya da ıslak saça uygulanabilen bir ürün kullanmak hem daha konforlu hem daha pratik oluyor.

Farklı saç tiplerinin ürün ihtiyaçları nasıl değişiklik gösteriyor? Hangi saç tipine ne tür ürünler uygulanmalı?

Her saç tipinin ihtiyacı farklıdır. Saçlar yıpranmış, nem dengesini kaybetmiş, güçsüzleşmiş esnekliğini ve parlaklığını kaybetmiş olabilir. Bu sorunları yok ederken, saçı yormadan doğal ve temiz içerikli özlerle saçımızı beslememiz gerekiyor. Ben bu ihtiyaçlardaki saç tipleri için Herbal Essences Sülfatsız Aloe & Bambu serisini gönül rahatlığıyla önerebilirim. Saçlar ile aynı pH değerine sahip olan aloe bitkisi, içerdiği yüksek su, vitamin ve mineraller ile saçların güçlü bir şekilde uzayarak, ışıl ışıl parlamasını sağlar. Yeni seri, içeriğindeki bambu ile de zayıf saçları güçlendirip, ihtiyacı olan nem desteğini saça tümüyle sağlıyor. Saçları nazikçe temizleyip yumuşatarak ihtiyacı olan esnekliği geri kazandırıyor.

Kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçları canlandırmanın püf noktaları

Boyalı saçların bakım rutini diğerlerine göre değişiklik gösteriyor mu?

Boyalı saçlara uygulanacak bakım rutini, işlem görmemiş saçlara uygulanan bakımdan daha farklı olmalı. Buradaki farklılık ekstra ürünler kullanmak yerine, ürün içeriğinde antioksidan, vitamin ve mineraller ile hazırlanmış, boyalı saçlar için özel olarak üretilmiş doğal özlerin gücüyle, saçı 2 kat besleyerek bakım yapmak. Boyalı saçlar, işlem görmemiş doğal yapılı saçlara göre daha çok yıpranmış, canlılığı ve nem dengesini kaybetmiş olabiliyor. Bizim de saçın kaybettiği doğal yapısını geri kazandırmamız aynı zamanda rengini korumasını sağlayarak saça canlılık getirmemiz gerekiyor. Bu saçlar için de önerebileceğim en doğal ve en etkili ürünler Herbal Essences Sülftasız Aloe & Mango serisinde yer alıyor. Herbal Essences Sülftasız Aloe & Mango serisi %96 doğal kökenli içeriği, 20 farklı vitamin ve mineral ile boyadan kaynaklanan yıpranmaları gidererek saçları koruyor. En önemlisi, boyalı saçların rengini, canlılığını ve parlaklığını uzun süre korumasına yardımcı olarak içeriğindeki botanik bazlı antioksidanlar ile saça gereken bakımı sağlayarak besliyor.

Kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçları canlandırmanın püf noktaları

Saç bakımında ürün içeriği ve kullanımı dışında başka hangi konulara dikkat ediyorsunuz?

Son yıllarda bence hepimizin daha çok bilinçlenerek dikkat ettiği konu, hayvanlar üzerinde deney yapılmayan cruelty free ürünler kullanmak. Sadece kendi saç sağlığımızı değil hayvanların sağlığını da düşünerek mümkün olduğunca cruelty free olan ürünleri tercih etmemiz gerekiyor. Herbal Essences sülfatsız serisindeki tüm ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmediği PETA tarafından onaylı, içeriklerinin hepsi sertifikalı, saf ve gerçek. Benim özen göstermeye çalıştığım bir diğer konu, tercih ettiğim ürünlerin sürdürülebilir olması. Herbal Essences markası bence bu konuda çok iyi bir iş çıkarıyor, ürünlerinde kullandığı aloe vera’lar sürdürülebilir şekilde yetiştirilerek ve tek tek elle toplanarak, aloe bitkisinin içindeki sıvı saf hali ile alınıp, hiçbir katkı işlemi görmeden direkt şişeye giriyor. Bu açıdan doğal içerikli saf aloe bitkisini içeren bu ürünleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.


Bu bir ilandır.

Yazarlar