Estetik Kol altlarınız sallanmaya mı başladı?

Kol altlarınız sallanmaya mı başladı?

04.10.2016 - 15:00 | Son Güncellenme:

Kol altları kilo alma ve yaşlanmaya bağlı olarak zamanla yağlanarak sarkar. Tuzluk gibi sallanmaya başlar. Egzersizle en zor toparlanan bölge olan tuzluk estetiği hakkında merak edilenleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen’e sorduk.

Kol altlarınız sallanmaya mı başladı

“Tuzluk denilen kol altı bölgesindeki sarkmaların tedavisinde kol germe estetiğinden faydalanılır. Bu operasyonda kollardaki fazla deri ve yağ birikintileri alınarak germe işlemi uygulanır. Kol altı estetiğinin uygulanma nedeni ise kilo alma ve yaşlanmaya bağlı olarak özellikle kolun alt kısmında yağlanma ve sarkmaların oluşmasıdır. Kol germe estetiğinde eğer sarkma varsa kolun altından açılan estetik dikişler ile germe işlemi uygulanır. Eğer sarkma yok ve yalnızca yağlanma varsa liposuction işlemi uygulanması yeterli olabilir. Liposuction uygulaması ile üst kol bölgesindeki yağlardan da kurtulabilir.”

Haberin Devamı

Kol germe estetiği ile daha sıkı kollar

“Kol germe estetiği kollarında yağlanma ve sarkma olan, genel sağlık durumu yerinde olan herkese uygulanabilir. Tedavi öncesinde kan sulandırıcı ilaç kullanılmaması, en az bir hafta öncesinden sigara kullanımının kesilmesi yeterlidir. Bu estetikle kollarındaki yağlardan ve sarkmalardan kurtulanlar çok daha rahat kıyafet seçer ve kendilerini daha rahat hissederler.”

Kol germe estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler

“Eğer germe işlemi uygulandıysa kol germe estetiği sonrasında kollar sarılır ve bazı durumlarda sıkılaştırıcı korseler kullanılması tavsiye edilebilir. Kolların ve ellerin normal fonksiyonuna dönmesi ortalama 1 hafta sürebilir. Kol germe operasyonundan sonra birkaç gün kan sulandırıcı ilaç kullanılmamalıdır. Sigara içmek ve alkol gibi madde kullanmak dikişlerin iyileşmesini ve iyileşme sürecini uzamasına neden olur.”

Haberin Devamı

Op. Dr. Fatih Dağdelen “Kol germe estetiği sonrası ağrılar basit ağrı kesicilerle giderilebilir. Kol germe estetiğinde estetik dikişler kullanıldığı ve izler kolun alt kısmına gizlendiği için genellikle yara izleri belli olmaz. Eğer sadece liposuction uygulaması yapıldıysa ameliyat sonrası iyileşme süreci kısalır, iz kalma riski de oldukça düşer. Kollar bir bütün olarak incelip sıkılaşarak estetik bir görünüme kavuşur.”

Yazarlar