Cilt Bakımı Korelilerin en büyük sırrı ifşa oldu! Muhteşem cildin anahtarı pirinçte

Korelilerin en büyük sırrı ifşa oldu! Muhteşem cildin anahtarı pirinçte

12.09.2023 - 10:23 | Son Güncellenme:

Her evde bulunan, tereyağlı pilavın başrolü pirinç, Koreliler için güzelliğin anahtarı. Pirinç içinde bulunan nişastayla beyazlatıcı ve cilt lekelerini giderici etkiye sahip olmasıyla sık sık gündeme geliyor. Peki, gerçekten cildiniz için muhteşem bir etkiye sahip mi?

Korelilerin en büyük sırrı ifşa oldu Muhteşem cildin anahtarı pirinçte

Türk mutfağında da sıklıkla tercih edilen pirinç cilt güzelliği için inanılmaz bir etkiye sahip. Koreli kadınların günlük cilt bakımlarında ve kozmetik ürünlerinde sık sık kullanılan pirinç, pürüzsüz ciltlerinin de kaynağı. Peki, Koreli kadınlar pirinci nasıl kullanıyor?

Haberin Devamı

Korelilerin en büyük sırrı ifşa oldu Muhteşem cildin anahtarı pirinçte

KORELİLER NE DİYOR?

Pirinci yıkadığınız su aslında nişasta oranının da en yüksek olduğu noktalardan. Pişirmeden önce ayıracağınız bir miktar su için Koreliler şunları söylüyor,

-Pirinç suyu yüzyıllardır cilt yaşlanmasının belirtilerini azaltmaya yardımcı olmak için kullanılmıştır. Yaşlılık lekelerini azalttığı, ince çizgileri ve kırışıklıkları azalttığı ve hatta sivilcelere yardımcı olduğu söyleniyor.

-Pirinç suyunu evde yapmak kolaydır ve tamamen soğuduktan sonra hava geçirmez bir kaba dökerek kolayca saklanabilir.

-Pirinç suyunu yüze kullanmanın birçok yolu vardır. Küçük bir sprey şişesinde saklamak gün boyu sprey sıkmanın harika bir yoludur.

-Pirinç suyunun yüz üzerindeki etkilerini incelemek için çok sınırlı sayıda çalışma yapılmıştır. Pirinç suyu yıllardır cilt görünümünü iyileştirmek için kullanılıyor ve çok az yan etkisi var veya hiç yok, bu nedenle kendiniz test etmenin sınırlı riskleri var.

Haberin Devamı

Asya’da pirinç suyunun antioksidanlar ve amino asitler gibi cilde faydalı olabilecek çeşitli vitaminler, mineraller ve bileşikler içerdiğine inanılıyor.

PİRİNÇ KULLANDIĞINIZDA CİLDİNİZDE NELER OLACAK?

Cilt parlatma: Pirinç suyu, cilt tonunu aydınlatma ve eşitleme potansiyeli nedeniyle sıklıkla övülür. Pirinç suyundaki nişasta kızarıklığın yatıştırılmasına ve azaltılmasına yardımcı olabilir, bu da daha parlak bir cilt ve ‘parlak bir cilt’ ile sonuçlanır.

Hidrasyon: Pirinç suyundaki su içeriği cilde nem desteği sağlayarak cildin nemli ve dolgun kalmasına yardımcı olur.

Yaşlanma karşıtı: Pirinç suyunda bulunan ferulik asit gibi antioksidanlar, cildin serbest radikal hasarından korunmasına yardımcı olabilir, potansiyel olarak yaşlanma karşıtı etkilere katkıda bulunabilir ve koyu lekelerin görünümünü azaltabilir.

Rahatlatıcı özellikler: Pirinç suyu, tahriş olmuş veya hassas cilt üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olabilir ve potansiyel olarak iltihaplanmayı ve kızarıklığı azaltabilir.

Akne tedavisi: Pirinç suyunun sivilceleri yönetmelerine ve aşırı yağ üretimini kontrol etmelerine yardımcı olduğu da biliniyor. Pirinç suyundaki nişastanın cilt üzerinde matlaştırıcı bir etkisi olabilir ve aşırı yağın cildin üzerine oturup sivilce oluşumuna neden olmasını kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

NASIL UYGULAYACAKSINIZ?

Her ne kadar çalışmalar sınırlı olsa da, bir çalışma pirinç suyunun cilt yüzeyindeki elastini olumlu yönde etkileyebileceğini, yani ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabileceğini öne sürüyor. Başka bir çalışma, kırışıklıklar üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekti ve cilt yüzeyindeki yaşlılık lekelerinin görünümünde azalma olduğunu gösterdi.

Mucizevi pirinç bakımını ise 3 farklı şekilde yapabilirsiniz. Günde 15 ila 20 dakikalık bakımlarla cildinizde inanılmaz değişimler olabilir.

Korelilerin en büyük sırrı ifşa oldu Muhteşem cildin anahtarı pirinçte

Pirinç suyu toneri: Yüzünüzü temizledikten sonra pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulayarak tonik olarak kullanın. Ekstra bakım gerektirebilecek bölgelere odaklanarak pirinç suyunu yüzünüze nazikçe silin. Cilt bakımı rutininizin geri kalanına devam etmeden önce pirinç suyunun cildinizde havayla kurumasını bekleyin.

Haberin Devamı

Pirinç suyu yüz spreyi: Pirinç suyunu bir sprey şişesine dökün ve cildinizi yenilemek ve nemlendirmek için gün boyunca yüz spreyi olarak kullanın. Temizledikten sonra, makyaj yapmadan önce veya cildinizin neme ihtiyacı olduğunda yüzünüze pirinç suyu sıkın.

Pirinç suyu yüz maskesi: Besleyici bir yüz maskesi oluşturmak için pirinç suyunu diğer doğal malzemelerle karıştırın. Bir macun oluşturmak için pirinç suyunu bal, yoğurt veya aloe vera jeli gibi malzemelerle birleştirin. Maskeyi yüzünüze uygulayın, yaklaşık 15-20 dakika bekletin, ardından suyla durulayın.

Yazarlar