Sağlık Koşmanın Faydaları Nelerdir? Koşunun Beyne, Ciğerlere Ve Bacaklara Faydası Nelerdir?

Koşmanın Faydaları Nelerdir? Koşunun Beyne, Ciğerlere Ve Bacaklara Faydası Nelerdir?

09.12.2020 - 14:09 | Son Güncellenme:

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve uzun ömürlü bir hayata sahip olabilmek için koşu büyük bir öneme sahiptir. Özellikle bunun önemini ve faydalarını bilmek, bireysel açıdan koşu yapmaya daha fazla teşvik edebilir. Peki, koşmanın faydaları nelerdir? Koşunun beyne, ciğerlere ve bacaklara faydası nelerdir? İşte bu konuda merak edilenler.

Koşmanın Faydaları Nelerdir Koşunun Beyne, Ciğerlere Ve Bacaklara Faydası Nelerdir

 Bireysel açıdan en çok tercih edilen aktivite ders içerisinde koşu ya da tempolu yürüyüş geliyor. Özellikle koşmanın insana sağladığı faydalar oldukça fazla. Bu inanılmaz faydalardan günümüzde hem amatör hem de profesyonel olarak birçok kişi yararlanıyor.

Haberin Devamı

 Koşmanın Faydaları Nelerdir?

 Koşu sadece fiziki açıdan değil aynı zamanda psikolojik olarak da pek çok farklı etki sunmaktadır. Özellikle sağladığı faydalar açısından bir hasta içerisinde periyodik olarak koşu gerçekleştirmek önemli yararlar sunar.

 - Ağrı taşıyan bir egzersiz olduğu için kemikleri güçlendirir.

 - Kan akışını hızlandırır ve böylece daha sağlıklı bir dolaşım sistemi sağlar.

 - Vücudun farklı bölgelerindeki kasları önemli oranda güçlendirir.

 - Kardiyovasküler açıdan zindelik sunar.

 - Önemli oranda ve dengeli şekilde kilo yakımı sağlar.

 - Sağlıklı şekilde kilonun korunmasına destek olur.

 - Beyni iletilen oksijen artışı ve kan dolaşımı ile daha iyi düşünme imkanı verir.

 - Psikolojik açıdan daha pozitif bir bakış açısını destekler.

Haberin Devamı

 - Uzun ömürlü bir yaşam imkanı sağlar.

 Koşunun Beyne Faydası Nelerdir?

 Koşunun beyne faydasının en önemli yanı stres ve öfkenin uzaklaşmasıdır. Özellikle gün içerisinde beyin birçok farklı konu nedeniyle çok yorulur. Fakat koşu beynin rahatlamasına, boşalmasına ve zihnin pozitif yapıyla dolmasına imkan verir. Ayrıca odaklanma imkanı verirken zihni açarak düşünceleri berraklaştırır ve daha sağlıklı şekilde düşünme imkanı tanır.

 Koşunun Ciğerlere Faydası Nelerdir?

 Koşu aynı zamanda düzenli nefes alıp verme imkanı sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı yapılacak olan düzenli koşu ile beraber ciğerlerin kan dolaşımına daha etkin oranda katılım imkanı verir. Böylece ciğere yerleşmiş olan pek çok farklı zararlı etmenin atılmasına olanak sağlar. Özellikle de sigara ve benzeri gibi tehlikeli maddelerin ciğerde yarattığı etkileri kapatmak koşu ile mümkün. Çünkü koşu düzenli şekilde kan dolaşımını arttırırken, hücre yenilenmesine olanak tanıyor.

 Koşunun bacaklara Faydası Nelerdir?

 Bacak bölgesindeki bütün farklı kasların eşit oranda çalışmasını sağlayan iki farklı spor vardır. Bunlardan biri yüzme diğeri ise koşudur. Özellikle koşu üstüne üstlük vücudun ağırlığını taşıdığı için kasların daha güçlü şekilde hareket etmesine imkan verir. Böylece arka ve ön kaslar ile beraber bilek bölgesinin güçlenmesine imkan vermek mümkün.

 

Yazarlar