Stil Kuzey Yamacı 'nın Esintisi

Kuzey Yamacı 'nın Esintisi

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Istanbul Fashion Week kapsamında günün ilk defilesi Gamze Saraçoğlu'nun sunumu ile başlıyor!..

Kuzey Yamacı nın Esintisi

2009’dan bu yana yılda iki kez düzenlenen Istanbul Fashion Week, altıncısı ile bu yıl da 20120 yaz sezonunda olduğu gibi Taksim Tepebaşı’nda gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Kuzey Yamacı nın Esintisi

IFW ‘nin açılış defilesi olan Gamze Saraçoğlu, Kuzey Yamacı adını verdiği koleksiyonu ile izleyicisyle buluştu.Dünyanın en ünlü kadın dağcısı Wanda Rutkiewicz’in yaşamından, başarılarından ve kişiliği ile içinde olduğu spor dalının arasındaki zıtlıktan ilham alarak oluşturulan koleksiyon, tasarımcının ilk hazır giyim koleksiyonu olma özelliği de taşıyor.

Kuzey Yamacı nın Esintisi

İnce ve narin kumaşlar ile yünlü kalın kumaşların sentezinin başarılı bir şekilde sunulduğu koleksiyon, deri ve kürk detaylarıyla  da dikkat çekti. Koleksiyonun barındırdığı en trend parçalar ise; pilili uzun etekler, yün çoraplar, ipek bluzlar, yüksek belli feminen silüetli maxi etekler, kabanlar, tulumlar, ince kemerler ve bacak ve sırt dekolteli elbiseler oldu.

Haberin Devamı

Kuzey Yamacı nın Esintisi

Haki, taba, bordo, uçuk mavi, gri ve ekru renklerinin ağırlıkta olduğu koleksiyon, eskitilmiş bronz ve gold düğme detaylarıyla oldukça farklı bir görünüme sahip.

Gamze Saraçoğlu’nun  2012-2013 sonbahar/kış koleksiyonunun sunulduğu defile Hakan Öztürk’ün başarılı stylingi ile izleyenlerin beğenisini topladı!.

Yazı; Selin Çetinkaya

Fotoğraflar; İlknur Şener

Yazarlar