Geri Dön

Lazanya bolonez 3 yaş ve sonrası

Çocuklarınız ve sizin için harika bir lezzet

Lazanya bolonez  3 yaş ve sonrası

Malzemeler

Haberin Devamı

1 büyük soğan (ince yemeklik doğranmış)

1 büyük havuç (ayıklanıp rendelenmiş)

10 adet mantar (kabukları alınıp ince kıyılmış)

2 diş sarımsak

300 gr. çift çekilmiş yağsız dana kıyma

3 adet domates

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

1,5 su bardağı süt

150 gr rendelenmiş mozarella peyniri veya taze kaşar

80 gr. parmesan peyniri

10-12 yaprak kullanmaya hazır lazanya yaprağı

Yeteri kadar tuz

3-4 dal fesleğen

Hazırlanışı

Bir tencereye 2 kaşık zeytinyağı koyulur, soğan ve havuç eklenip 5 dakika kadar kavrulur. Kıyma eklenir. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Mantar eklenip 3-4 dakika daha sotelenir.

Küp doğranmış domatesler dövülmüş sarımsak,3-4 dal fesleğen eklenir, kısık ateşte sos iyice kıvama gelecek şekilde 18-20 dk pişirilir. Sosun içinden dalıyla koyulun fesleğen çıkartılır.

Haberin Devamı

Başka bir tencerede tereyağı, 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı ve un karıştırılarak pişirilir. 1,5 bardak süt eklenerek beşamel sos hazırlanır. Kullanılacak peynirlerin her birinden 1/2 çorba kaşığı beşamel sosa eklenir. İyice karıştırılır.

Kullanılacak fırın kabı 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlanır. Dibine beşamel sos sürülüp lazanya yaprakları yerleştirilir. Üzerine sos dökülüp kat kat aynı işlem yinelenir. En üst kata beşamel sos sürülüp, mozarella peyniri serpilir.200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dak pişirilir.

Üzerine parmesan peyniri eklenir.15-20 dak daha 180 derece de fırınlanır. Dilimlenerek servis edilir. Arzu ederseniz, porsiyonluk güveçlerde ya da fırın kaplarında da hazırlayabilirsiniz.

Dr. Mahir Gülcan’ın notu

İçerisindeki farklı gıdalar ile hem besleyici hem de çocukların severek yiyebileceği bir yemek. Sebze, et, karbonhidrat bir arada tam bir öğün. Bu tip yemekler çocuğunuzun sevmediği sebze vbg. gıdaları fark ettirmeden onlara yedirebilmenizi de sağlayabilir. Örneğin bezelye sevmeyen bir çocuğa lazanyanın içine katarak bezelye yedirebilirsiniz.

www.kidsgourmet.com.tr

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber