Püf Noktası Lekenin içinden geçiyor sarı lekeleri köpürterek çıkartıyor! Yastık ve çarşaflardaki sarı lekeleri geçiren teknik

Lekenin içinden geçiyor sarı lekeleri köpürterek çıkartıyor! Yastık ve çarşaflardaki sarı lekeleri geçiren teknik

27.04.2024 - 13:11 | Son Güncellenme:

Satın aldığınız kar beyazı yastıklarınız uzun bir süre boyunca kullanmaya bağlı olarak rengini kaybedebilir veya sarı lekeler oluşabilir. Ancak, endişelenmeyin, çünkü solmuş ve sararmış beyaz yastıkları tekrar eski haline getirmenin çok basit bir yöntemi var.

Lekenin içinden geçiyor sarı lekeleri köpürterek çıkartıyor Yastık ve çarşaflardaki sarı lekeleri geçiren teknik

Yastık ve çarşaf yüzeylerinde zamanla sararmalar oluşabilir. Bu sarı lekeler, sadece hoş olmayan bir görüntüye neden olmakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli bakterilerin de üremesine zemin hazırlar.

Haberin Devamı

Ancak, endişelenmeyin, evde uygulayabileceğiniz pratik bir formülle yastık kılıfları ve çarşaflardaki sarı lekeleri ilk aldığınız günkü gibi tertemiz hale getirebilirsiniz. Sarı yastık lekelerini çıkarmak için ve sararmış çarşafları beyazlatmak için işte size en pratik ve kolay yol...

Lekenin içinden geçiyor sarı lekeleri köpürterek çıkartıyor Yastık ve çarşaflardaki sarı lekeleri geçiren teknik

Sararmış yastıkları gidermek için ihtiyacınız olan malzemelerin başında sirke, hamur kabartma tozu ve çamaşır deterjanı geliyor. İlk adım olarak, geniş bir leğene ılık su dökün ve beyaz sirkeyi ekleyin. Daha sonra, renkleri solmuş beyaz yastıkları bu sıvıya batırın ve yaklaşık bir saat bekletin. Bekleme süresinin ardından yastıkları alın ve bol suyla durulayın.

Lekeler için ise, kabartma tozu ve deterjanı suyla karıştırarak macun haline getirin. Hazırladığınız temizleyici karışımı lekeli alanlara uygulayın ve biraz bekleyin. Son olarak, yastıkları yıkayıp kuruması için serin bir yerde bırakın. Bu basit yöntemle yastıklarınızı ilk günkü gibi temiz ve beyaz yapabilirsiniz.

Yazarlar