Editörün Seçtikleri MAGAZİN SERVİSİ

MAGAZİN SERVİSİ

11.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

MAGAZİN SERVİSİ

MAGAZİN SERVİSİ

MÜZİK dünyasında şimdi de, Ebru Gündeş'le Muazzez Ersoy arasındaki "nostaljik şarkı" tartışması konuşuluyor. Ortalığı epey karıştıran tartışma, Best FM'de Arzu Çağlan'ın "İnleyen Nağmeler" programına telefonla katılan Gündeş'in, isim vermeden Muazzez Ersoy'a taş atmasıyla başladı.
"Kurtlar Sofrası" adlı yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkan Gündeş, radyo mikrofonlarında şunları söyledi:
"Halk kasetimi çok sevdi. Kasetin satışı çok iyi gidiyor. Tabii ki bu yüzden çok mutluyum. Doğrusu ayaklarım yere basmıyor. Bugün bir `Demir Attım Yalnızlığa' dendiği zaman akla ben geliyorum. Bir `Tanrı Misafiri' dendiği zaman akıllara Ebru Gündeş geliyor. Başkaları gibi eski şarkıları değil, hiçkimsenin bilmediği yeni şarkıları söyleyerek ilgi görüyorum. O yüzden başarımın anlamı daha büyük. Birçok insanın ezbere bildiği, hatırası olan şarkıları değil, yeni şarkıları halka sevdiriyorum."
Bu sözlerle Gündeş tarafından dolaylı yoldan eleştirildiğini öğrenen Ersoy'sa yanıt vermekte gecikmeyerek şöyle konuştu:
"Bir sanatçının başarısı iki şeyle ölçülür. Plak, kaset satışı ve halkın ilgisi. Her iki konuda da Ebru Gündeş'ten çok önde olduğumu herkes biliyor. Bu yüzden onunla fazla polemiğe girmeyi düşünmüyorum. Benim dışımda birçok sanatçı da nostaljik şarkılar seslendirdi. Onların kasetleri de iki milyon sattı mı? Demek ki önemli olan eski şarkı değil, kimin söylediği."

Yazarlar