Güzellik Makyajsız güzel görünmenin sırları

Makyajsız güzel görünmenin sırları

02.03.2020 - 13:28 | Son Güncellenme:

Ünlüler makyajsız bir selfie paylaştıklarında; pürüzsüz, ışıltılı ve parlayan bir cilt dikkat çekiyor. İşte makyajsız güzel görünmenin sırları...

Makyajsız güzel görünmenin sırları

1. Bol su için

Haberin Devamı

Makyajsız güzelliğe kavuşmanın en basit yollarından biri güne su içerek başlamaktır. Gün boyu bu davranışınızı sürdürmek, hem cildinizi sağlıklı tutacak hem de nemlendirecektir.

2. Düzgün beslenin

Doğru beslenme, cildin doğal ışıltısını arttırırken daha nemli ve parlak görünmesine yardımcı olur. Meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar ve sağlıklı yağlar gibi besin açısından zengin tüm gıdaların cildiniz de dahil olmak üzere tüm vücudunuz için iyi olduğu uzmanlar tarafından paylaşmaktadır.

3. Egzersiz yapın

Kardiyo yapmak kan  dolaşımı artırarak daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar. Yüksek kalp atış hızınız ve artan kan dolaşımı, cildinize renk ve oksijen getirerek, makyajsız uyanık ve taze yüzlü görünmenize yardımcı olur.

Haberin Devamı

4. Cildinizi temizleyin

Temiz cilt, makyajsız en güzel görünümünüz için en iyi temeldir. Temizlemek için yumuşak, durulama gerektirmeyen bir temizleme seçeneği olan misel suyu kullanmayı deneyin. Daha sonra cildinize uygun bir tonik ile kalıntılardan cildinizi arındırın.

5. Güneş kremi kullanın 

Güneş kremi uygulamadan asla bir gün geçirmeyin. Erken yaşlanma gibi cildinizde oluşabilecek olası hasarlardan kaçınmak için cilt bakım rutininize geniş spektrumlu SPF ile formüle edilmiş bir nemlendirici ekleyin. 

6. Dudak balmı kullanın

Dudaklarınızı nemli tutmak, çatlama ve kurumaları önleyecek ve kendi doğal renklerini yansıtmalarına yarım edecektir.

Yazarlar