Yaşam Mardin’de katliam 45 ölü, 6 yaralı

Mardin’de katliam 45 ölü, 6 yaralı

05.05.2009 - 03:31 | Son Güncellenme:

Mardin Bilge köyünde nişan yapılan eve yüzleri maskeli 4 kişi, el bombaları ve otomatik silahlarla saldırdı. Can pazarının yaşandığı köyde 45 kişi can verdi. Saldırının nedeni araştırılıyor

Mardin’de katliam 45 ölü, 6 yaralı

Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Bilge köyünde nişan yapılan eve baskın düzenleyen maskeli kişiler otomatik silah ve el bombalarıyla katliam yaptı. Çoğunluğu kadın ve çocuk 45 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Mardin’e 40 kilometre uzaklıktaki 32 haneli ve 300 nüfuslu Bilge Köyü’ndeki saldırı saat 21.30 sıralarında 4 koldan başladı ve yarım saat sürdü. Maskeli saldırganlar eski köy muhtarı Cemil Çelebi’nin kızının nişanının yapıldığı evde toplanan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu kalabalığın üzerine el bombaları attı ve otomotik silahlarla taradı. 

Tüm araçlara ateş açtılar
Nişan yeri feryat eden yaralıların yardım çığlıkları ile inlerken, katliam yapan saldırganlar peşlerinden takip edilmemeleri için köydeki karşılaştıkları tüm araçların lastiklerine ateş açarak kaçıp izlerini kaybettirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saldırıda 45 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını bildirdi.
Çevrede duyulan silah sesleri köyde nişan olduğu bilindiği için normal karşılandı. Bilge köyünde çoğu korucu olan erkeklerin büyük bölümü görev nedeniyle dışarıda oldukları için saldırganlar rahat hareket etti.

Köy imamı da yaralı
Erkeklerinin tamamının korucu olduğu belirtilen köyde ilk ulaşan ekip, kan gölüne dönen nişan yerinde çok sayıda ceset ve yaralılarla karşılaştı. Yaralılar hemen hastanelere ambulanslarla taşındı. Nişan öncesi dini nikâhı kıyan köy imamının da yaralılar arasında olduğu bildirilirken, nişanı yapılan çiftin ölüp ölmediğiyle ilgili bilgi alınamadı.
Ölenlerden isimleri belirlenen 5 kişinin nişanın yapıldığı evin sahibi Cemil Çelebi, ağabeyi yeni muhtar Osman Çelebi, Mehmet Salih Çelebi, Ali Çelebi ve Kenan Çelebi olduğu açıklandı. 32 haneli köyün aynı aileden ve soy isimlerinin “Çelebi” olduğu öğrenildi.
İçişleri Bakanı Atalay, sabah erken saatlerde Tarım ve Köy İşleri Mehmet Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle silahlı saldırının gerçekleştiği köye gideceğini bildirdi.
Bu arada, Başbakan Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili Atalay’dan bilgi aldı. Olayla yakından ilgilenen Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı’nı telefonla arayarak bilgi aldığı belirtildi.

Yaralılardan biri 3 yaşında
Saldırı sırasında göğsünden vurulan 3 yaşındaki Medine Çelebi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Durumunun ağır olduğu bildirilen Medine Çelebi için hastanede kan anonsları yapıldı.

Yazarlar