Estetik Mentoplasti kararı öncesi bilmeniz gerekenler

Mentoplasti kararı öncesi bilmeniz gerekenler

01.03.2022 - 15:50 | Son Güncellenme:

Çene şekillendirme ameliyatı olarak bilinen mentoplasti, dengeli bir yüz görünümüne kavuşmak amacıyla uygulanan kozmetik bir prosedürdür. Çene yapısının bir implantla güçlendirilmesi ya da çene kemiğinin küçültülmesi yoluyla şekillendirilmesi mümkündür. Bu sayede hastanın yüzü ile uyumlu bir çene kontürü oluşturulabilmektedir . Siz de mentoplasti ameliyatı olmadan önce bilmeniz gerekenleri öğrenmek için Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Ahmet Alp anlattı.

Mentoplasti kararı öncesi bilmeniz gerekenler

Mentoplasti Kişinin Yüz Görünümünü Doğrudan Etkileyen Bir Prosedürdür

Haberin Devamı

Çene bölgesinin yeniden şekillendirilmesi amacıyla uygulanan mentoplasti hastanın ihtiyaçlarına tam uyarlanabilen bir prosedürdür. Op. Dr. Ahmet Alp’in yaptığı açıklamalara göre mentoplasti kapsamında implantlarla ya da kemiğin konumu değiştirilerek çenenin ileriye ve/veya aşağıya doğru projeksiyonunun artırılması mümkündür. Mentoplasti kemiğin tıraşlanması yoluyla çene çıkıntısının azaltılması için de uygulanabilir.

Op. Dr. Ahmet Alp sözlerine; “Mentoplasti aslında çeneyi ve çenenin yüzün geri kalanıyla ilişkisini değiştiren tüm ameliyatları kapsayan bir şemsiye terimdir. Tedavinin genel prensibi, diğer yüz unsurlarıyla orantının sağlanması yoluyla yüz uyumunun iyileştirilmesidir. Mentoplasti optimum bir yüz oranının sağlanması için rinoplasti ile kombine edilebilir.”

Haberin Devamı

Çenenin büyütülmesi ya da küçültülmesi yoluyla yeniden şekillendirilmesine dayanan mentoplasti, zayıf çene görünümünün iyileştirilmesi sayesinde kişinin profilini güçlendirir. Çenenin küçültülmesi için kemik ve/veya doku ve kas çıkarılabilir.

Mentoplasti Prosedürü Farklı Uygulamalardan Oluşur

Çene büyütme amacıyla uygulanan mentoplasti prosedüründe ağız içinde kesi yapılır. Yerleştirilecek implant için oluşturulan cep, çene kemiğinin önüne yerleştirilir. Daha sonra dikişlerle implantın sabitlenmesi sağlanır.

Çene küçültmeye yönelik mentoplasti prosedüründe de ağız içinden ya da çene altından kesi yapılır. Fazla kemik ve/veya doku ve kas çıkarıldıktan sonra çene ucu şekillendirilir. Gerekli görülürse kemiğin bir parçası çıkarılarak çene yeniden konumlandırılır ve kesi dikişlerle kapatılır.

Yazarlar