Sağlık Mhrs Üzerinden Doktor Randevusu Nasıl Alınır? 2021 Hastane Randevusu Alma Sistemi

Mhrs Üzerinden Doktor Randevusu Nasıl Alınır? 2021 Hastane Randevusu Alma Sistemi

10.03.2021 - 14:20 | Son Güncellenme:

Devlet hastanelerinden randevu alma işlemleri son günlerde sıklıkla araştırılan konulardan birisidir. Sağlık Bakanlığı'nın bir hizmeti olan ve hastalara randevu alma imkanı sağlayan b sistemden randevu alma yöntemleri bulunmaktadır. Peki MHRS üzerinden doktor randevu nasıl alınır? 2021 hastane randevusu alma sistemi hakkında sizlere detaylıca derledik.

Mhrs Üzerinden Doktor Randevusu Nasıl Alınır 2021 Hastane Randevusu Alma Sistemi

MHRS sisteminin açılımı Merkezi Hekim Randevu Sistemi olarak bilinmektedir. Hastaneden randevu almak isteyen kişiler MHRS sistemi üzerinden nasıl randevu alacaklarını araştırmaktadır. Bu sistem üzerinden randevu almak oldukça kolaydır. 

Haberin Devamı

 MHRS Üzerinden Doktor Randevusu Nasıl Alınır?

 Bireylerde görülen farklı pek çok hastalıkta hastalar devlet hastanelerine başvurmaktadır. Fakat devlet hastanesinde muayene olabilmek için önceden randevu alınması şarttır. Randevu almanın iki farklı yolu bulunaktadır. Bunlardan biri internet üzerinden MHRS sistemi ile randevu almaktır. Diğeri ise ALO 182 numarasını aramaktır.

 Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden randevu almak için MHRS'nin resmi internet sitesinden gereken adımların takip edilmesi gerekir. MHRS resmi internet sitesi www.hastanerandevu.gov.tr olmaktadır. 

 Bu siteye girerek daha önce üyeliği olmayan kişilerin üyelik oluşturulması gerekir. Üye olmak için randevu al butonuna tıklayarak karşılaşılan Üye Ol seçeneği seçilmelidir. Üye Ol seçeneğine tıklandıktan sonra gerekli alanların eksiksiz doldurulması gerekir.

Haberin Devamı

 Eğer hastanın üyeliği mevcut ise kimlik numarası ile birlikte şifreyi girerek açılan ekranda istenilen hastane ve hekim seçilmelidir. Buradan hastanın isteğine göre saat belirlenebilir. Ayrıca MHRS sistemi akıllı telefonlarda uygulaması da bulunmaktadır. MHRS uygulaması indirilerek randevu almak mümkündür.

 2021 Hastane Randevusu Alma Sistemi

 2021 yılı itibari ile hastanelerden randevu alma sistemleri araştırılmaya başlanmıştır. Hastanelerden randevu alabilmek için MHRS sistemi dışında telefonla da almak mümkündür. Bunun için mobil yada sabit hat kullanılarak ALO 182 çağrı merkezi aranabilir. Bu telefon numarası ile randevu oluşturmak ve istediğiniz hastane ve hekimden randevu almak mümkündür. 

 Çağrı merkezi elemanı sizlere randevu almanız için yardımcı olacaktır. Özellikle internet kullanmayan hastalar ALO 182 numaralı çağrı merkezi ile dakikalar içerisinde hastane randevusu oluşturabilirler.

 MHRS Randevusu Nasıl İptal Edilir?

 MHRS sisteminden veya telefondan alınan randevuları iptal etmek mümkündür. MHRS sisteminden iptal etmek ise oldukça kolaydır. İlk olarak www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girildiği zaman kimlik numarası ve şifresi girilmelidir. Buradan randevu geçmişi kısmından randevular görülmektedir. Sağ tarafta yazan İptal Et sekmesi seçilmelidir. Bu şekilde randevu iptal işlemi gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

 ALO 182 üzerinden çağrı merkezini arayarak da randevu iptal işlemleri yapılabilir. Çağrı merkezini arayarak bilgi güvenliği kapsamındaki sorulan sorulara doğru cevaplar verilerek randevu işlemlerinizi iptal edebilirsiniz.

 MHRS'den Alınan Randevular Nasıl Görülür?

 MHRS sistemi Sağlık Bakanlığı tarafından açılmış bir hekim randevu sistemidir. Bu sistem üzerinden randevu almak veya randevu iptal etmek mümkündür. Bunun dışında alınan randevuları tekrar kontrol etmek de mümkündür.

 MHRS'den alınan randevular www.mhrs.gov.tr adresinden kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra randevularınızı kontrol edebilirsiniz. Bunun için sisteme giriş yaptıktan sonra Randevu Geçmişi bölümünden görüntülemeniz mümkündür. Ayrıca Merkezi Hekim Randevu Sisteminden olan ALO 182 çağrı merkezini de arayarak Randevu Geçmişiniz hakkında bilgileri alabilirsiniz. MHRS ALO 182 çağrı merkezi üzerinden, internetten ve mobil uygulama üzerinden vatandaşlara hizmet sağlamaktadır.

Yazarlar