Editörün Seçtikleri "Milliyet"ten mektup var

"Milliyet"ten mektup var

26.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Milliyet"ten mektup var

Milliyetten mektup var

       DOĞAL Hayatı Koruma Derneği (DHKD), Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) bir süre önce başlattığı "Bir Akdeniz Foku Evlat Edinin" projesine ilk katılan kuruluş olan gazeteniz Milliyet'e, evlat edindiği foktan mektup geldi.
       Geçen mayısta Foça'da yapılan törenle bu projeye öncülük ederek bir Akdeniz foku evlat edinen ve sevimli memelinin adını da "Milliyet" koyan gazetemizi birçok kişi ve kuruluş izlerken, sonunda evlat edinilen foklarla ilgili ebeveynlere bilgiler gelmeye başladı. "Milliyet" hakkında Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Nergis Yazgan'dan gelen mektupta, "Proje alanlarımızdan edinilen bilgiye göre, Milliyet, gayet sağlıklı ve iştahla balık tüketmeye devam ediyor" denildi.
       Mektup "Milliyet" ailesince sevinçle karşılanırken, DHKD yetkilileri de bundan böyle evlat edinenlerin fokları hakkında üç ayda bir bilgi verileceğini belirtti. Yaşam alanlarının işgali, yasadışı avcılık, kasti öldürme, mağaralarına turistik dalışlar ve denizlerin kirlenmesi nedeniyle tehdit altında olan bu sevimli hayvanlar, DHKD'ye başvurularak 1000 dolara evlat edinilebiliyor.

       "Sudaki Çocuğunuz Akdeniz Foku" adlı bültende, Akdeniz foklarını kimlerin evlat edindiği yer aldı. Ve yeni ailelere de evlatlarını güle güle büyütmeleri dileğinde bulunuldu.
       * Aile sahibi olanlar: Milliyet, Yagoda, Duba, Paşa, Köfte, Fırat 1, Fırat 2, Happy, Ömer, Emir, Nezi, Selin, Tahir, Berna, Şanslı, Nokta, Boozy, Foki.
       * Aile bekleyenler: Ceren, Bombacı, Ferit, Jr., Meryem, Arap, Duygu, Kamash, Yağız, Sühendan, İlksen, Kaan, Marianne, Can, Foça, Musti, Dilaver, Emine, Derya, Şirin, Demetres, Tombiş, Durul, Ege, Defne, Ayşe, Canci, Memiş, Yumoş, Canko, Sirius, Arzu, Salvador, Gül, Murat, Tubiş, Pınış, Elif, Çiçek, Akdeniz, Gamlı, Kıvılcım...
       * Evlat edinen aileler: Milliyet Gazetesi, Canan Aykent, Capitol Halkla İlişkiler, EGS Perakendecilik, Celal Erdem, Fıratpen, Gürkan Ger, Esra & Sinan Gürsoy, Leyla İlci, Gülümser Kermen, Link, Canip Orhun, Ziya Özkan, Berrin Özkoray, Oya Pekmener, RPM Radar, Figen & Çiğdem Subaşı, Y&R Reklamevi.


Yazarlar