Sağlıklı Beslenme Nar suyu hayat iksiriniz!

Nar suyu hayat iksiriniz!

11.11.2011 - 13:53 | Son Güncellenme:

Kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor, stresi alıyor ve hatta seks hayatınıza bile canlılık katıyor. Nar suyu içmek için yeterli gelmedi mi? O zaman haberimizi okuyun...

Nar suyu hayat iksiriniz

Nar suyu hayat iksiriniz
Daily Mail'de yayınlanan habere göre; 2 milyon Dolara mal olan bir araştırma sayesinde her gün belirli miktarda tüketilen nar suyunun DNA'nın yaşlanma sürecini azalttığı keşfedildi.

Bir meyvenin her bölümünü içeren maddeleri barındıran kapsül 60 gönüllüye bir ay boyunca verildi.

Araştırmacılar plasebo alan gönüllülerle gerçek kapsülü alanların vücutlarındaki kimyasal miktarlarını karşılaştırdığında ilginç bir sonuca vardı. Beyin, kas, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında aksaklığa neden olan hücre hasarında kayda değer bir azalma fark ettiler. Yani nar suyu içmenin DNA yapısındaki genleri ve hücreleri olumlu yönde etkilediği ortaya çıkmış oldu.

Dr. Sergio Streitenberger ," Araştırma sonuçlarını görünce çok heyecanlandık. Nar suyunun düzenli kullanımı DNA oksidasyonunu yavaşlatabilir. Bu sayede sağlıklı yaşam için önemli bir sorunun önüne büyük bir engel konmuş olur." dedi.

Nar bünyesinde A, V ve E vitaminleri, demir, antioksidanlar, zararlı oksijen moleküllerini etkisiz hale getiren kimyasallar içeriyor. Geçtiğimiz yıl Edinburgh Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma da nar suyunun orta yaşlı kişilerde iş stresini azalttığını gösteriyor.

Yazarlar