Editörün Seçtikleri Net’ten yemek tarifi

Net’ten yemek tarifi

26.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Net’ten yemek tarifi

Net’ten yemek tarifi


       İnternet’in hayatımıza son sürat girdiği son yıllarda artık ne ararsanız orada bulabilirsiniz hali yaşanıyor. En çok rağbet gören sitelerin başında da yemek ve yemek kültürüne ait siteler geliyor. Bir süre önceye kadar Superonline’ın içerik sayfalarında da bir gurme sayfası vardı. Bu sayfanın bana çok hoş gelen tarafı, okuyucuların yolladığı tarif maillerinin veya yemeğe ilişkin sorularının bir pano gibi yayınlanmasıydı. Mesela birisi aradığı bir tarifi soruyor, bilen birileri de ona yanıt veriyordu. Hatta başka mailler de gelen bu tarif üzerine ilave yapıyor, yeni bir bilgi ekliyordu. Bu şekilde giden bir haberleşme ağıydı yani. Şimdi bu bölüm genişlemiş ve 1001 lezzet.com adını alan bir siteye dönüşmüş.
       İster bu adres üzerinden ister Superonline ana sayfası üzerinden ulaşabileceğiniz site, bana göre en güzel yemek sitelerinden biri. Ana sayfaya, içerikle ilgili bilgilerin taşındığı şık bir tasarım var. Mekan, tarif, şarap ve kiler diye dört ana bölüme ayrılıyor. Mekan bölümünde mekan yazıları, mekan rehberi, sofra adabı, forum, anket gibi bölümler var. Tarif bölümü ise kullanımı çok zevkli bir bölüm. İster isme göre arama yapabiliyor, isterseniz size önerilen bazı seçenekleri seçerek bir tarife ulaşıyorsunuz. Pişirme yöntemleri, zorluk derecesi, ülke veya yöre mutfakları, ne tür malzemeyi kullanmak istediğiniz gibi bir çok seçenekten arama yaparak mutlaka kendinize göre bir tarife ulaşıyorsunuz. Alakasız seçenekleri işaretleyerek oluşturarak eli boş dönmek de var elbette (Şahsen bana öyle bir şey denk geldi). Tarif ana başlığı altında başka seçenekler de var. Tarif defteri, benim tariflerim, püf noktaları, günün mönüsü, tablolar ilk anda akılda kalanlar. Şarap, elbette yükselen trend olarak yerini alıyor. Hem de ünlü yazarların kaleminden yazılarla...Kiler ise çok geniş bir yiyecek - içecek sözlüğü, dosya, yarışma ve yazıların olduğu başka bir bölüm. Aslında o kadar kısa geçebildim ki, yazamadığım birçok şey kaldı. Adresi girip kendiniz keşfedin en iyisi...

GÜNÜN YEMEĞİ

Sonbahar hoşafı
       6 kişilik / Hazırlama süresi: 40 dk’
       Malzemesi: 200 gr kuru incir, 200 gr kuru kayısı, 200 gr kuru üzüm, 50 gr kuş üzümü, 1 kök tarçın, 10 karanfil, 200 gr kuru erik, 1 su bardağı badem, 4 su bardağı şeker
       Hazırlanışı: Kayısı ve incirleri doğrayın. Şeker hariç bütün malzemeyi bol su ile haşlayın ve süzün. Daha sonra şekeri ekleyerek 10 bardak su ile 15 dakika tekrar haşlayın. Soğuk olarak servis yapın. (Özellikle pilavın yanında verebilirsiniz.)

       GÜNÜN MÖNÜSÜ
  • Çiftlik köftesi
  • Pilav
  • Salata
  • Sonbahar hoşafı

  • Yazarlar