Sağlık Öfke kanseri çağırır!

Öfke kanseri çağırır!

28.05.2010 - 09:28 | Son Güncellenme:

Geleneksel Çin Tıbbı (GÇT), duygusal sorunların göğüs kanserinin asıl sebebiyle doğrudan ilişkili olduğu görüşündedir. Öfke, endişe ve kronik korku diğer organlarda da işlev bozukluğuna yol açabilir

Öfke kanseri çağırır

DUYGUSAL iSTiKRAR iÇiN KONTROL LiSTESi

1. Depresyonda mısınız? Depresyon için ilaç alıyor musunuz?
2. Sürekli kızgın bir halde misiniz?
3. Çok sık ve kolayca ağlıyor musunuz?
4. Endişe veya panik ataklar yaşıyor musunuz?
6. Karar almakta zorlanıyor musunuz?
7. Uzun süredir yoğun stres altında mısınız?
8. Sık sık ruh haliniz değişiyor mu?
9. Geçmişteki olumsuz olaylar sizi bugün de etkiliyor mu?

Haberin Devamı


“ÖFKELİ BİR RUH HALİ, GÖĞÜS KANSERİNE DAVETİYE ÇIKARIR”

Uzun yıllar öfkeli olmak karaciğerin çalışmasını olumsuz etkiler. Endişe; mide ve dalakta işlev bozukluğuna yol açar. Kronik korku hali, böbreğin çalışmasını bozar. Çok fazla sevinç ya da mutluluk da kalpte bir işlev bozukluğuna yol açabilir.
1. Depresyon; karaciğer ve dalak ‘Çi’ enerjileri arasında bir uyumsuzluk işaretidir.
2. Öfke karaciğerde işlev bozukluğu doğurur. Bu durumda; mide bulantısı, kramplar, baş ağrıları ve âdet döneminde meme hassasiyeti gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunlar göğüs kanserinin ve rahim tümörlerinin asıl sebepleridir.
3. Ağlamak akciğerin, bazen de mide ve dalağın işlevleriyle bağlantılıdır. Sürekli ağlamak bu organların ‘Çi’ enerjisini zayıflatır. Aşırı üzüntü bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.
4. Endişe ve panik ataklar yetersiz böbrek ‘Çi’ enerjisiyle ilişkilidir. Bu durumlar ayrıca böbreğinizin ve kalbinizin uyum içinde çalışmadıklarını da işaret edebilir. Endişeyi ve panik atağı çözmenin en iyi yolu Çin şifalı bitkileridir.
5. Eğer safrakesenizin stres nedeniyle ‘Çi’ enerjisi yetersizse veya safrakesenizde bir işlev bozukluğu varsa karar almakta zorlanabilirsiniz.
6. Sürekli üzüntü dalakta ve midede işlev bozukluklarına yol açabilir. Bedeniniz yediğiniz şeylerden yeterli besin alamaz, iştahsızlık çekebilirsiniz, vücudunuz su toplayabilir ve uykularınız bölünebilir. Eğer dalak ‘Çi’ enerjiniz zayıflarsa sürekli üzüntü duymaya başlayabilirsiniz.
7. Stres ve öfke, karaciğer işlev bozukluğunun bir numaralı sebebidir. Bu durumda bir sindirim sorunu yaşarsınız. Kadınlarda, karaciğer uyumlu çalıştığı sürece göğüs kanseri önlenebilir.
8.Ruh haliniz sık değişiyorsa karaciğer ve böbrekte ‘Çi’ enerjiniz zayıf ya da yetersizdir. Akupunktur, Çin şifalı bitkiler, yoga, meditasyon, yürüyüş ve doğayla temas yardım edebilir.
9. ‘Kafaya takmamak’, hastalıkları ve rahatsızlıkları bedenden atmak için çok önemli bir savunmadır. Her şeyi tamamen dışa vurmalısınız.

Haberin Devamı

ALIŞKANLIKLAR iÇiN KONTROL LiSTESi1. Sürekli hareket halinde mi olmak zorundasınız?
2. Aşırı yemek yeme alışkanlığınız var mı?
3. Sigara içiyor musunuz?
4. Çok fazla alkol alıyor musunuz? (Günde iki kadehten fazla.)
5. Sık sık seks yapıyor musunuz veya farklı partnerlerle beraber oluyor musunuz?
6. Reçeteli veya reçetesiz ilaç kullanıyor musunuz?
7. Doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz?

Haberin Devamı

“ DOĞUM KONTROL HAPI, KARACİĞERİ OLUMSUZ ETKİLER?“

1. Beden otomobile benzer. Dinlenmeye ihtiyaç duyar; motorunun düzenli aralıklarla durdurulması ve soğutulması gerekir. “Yeter” demeyi öğrenin ve kendinize yavaşlama olanağı tanıyın.
2. Aşırı yemek, sindirim için çok fazla ‘Çi’ harcanmasına sebep olur. Mide bozukluğu uykusuzluğa da yol açabilir. Az yemek zihnin çalışmasına katkı sağlar. Daha net düşünmeye yardım eder, hantallık hissini kaldırır.
3. Sigara içmek kalın bağırsak ve böbrekte işlev bozukluklarına yol açar. Bunlar bozulursa sigarayı bıraktıktan sonra kilo alırsınız.
4. Alkol tüketimi karaciğer sorunlarına yol açar.
5. Fazla seks yapmak karaciğer ve böbrekte ‘Çi’ yetersizliğine yol açar. Aşırı seks yaparsanız göz sorunları bile yaşayabilirsiniz.
6. İlaç tedavisi görürken bunu tamamlayan bitkisel tedavilere de başvurup
enerjinizi güçlendirebilir ve ilacın dozajını azaltabilirsiniz.
7. Doğum kontrol hapları, karaciğeri olumsuz etkiler. Karaciğer diğer organlarla uyumlu değilse hamile kalamazsınız. Hamile kalmakta zorlanan kadınlar, karaciğere dikkat etmelidir.

Yazarlar