Yaşam Öğretmenlik hayaliyle öldü!..

Öğretmenlik hayaliyle öldü!..

25.08.2010 - 00:17 | Son Güncellenme:

Okul harçlığını çıkarmak için inşaatlarda çalışıyordu üniversiteli Ömer... Tek hayali öğretmen olmaktı ama olmadı. Çalıştığı inşaatın 4. katından düşüp öldü...

Öğretmenlik  hayaliyle öldü..

Ataşehir’deki Rotary Lisesi’nin inşaatında çalışan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ömer Çetin (20), 4. kattan düşerek hayatını kaybetti dün... Babası da Aydın’da inşaatlarda işçilik yapan Çetin, okul harçlığını çıkarmak için 30 TL yevmiyeyle çalışıyor, inşaattaki barakada kalıyordu. Gözü yaşlı baba, “Tek isteği öğretmen olmaktı. Hayalleri yarım kaldı oğlumun” diye gözyaşı döktü.
Ömer, Ağrı’nın Tutak ilçesine 5 km uzaklıkla bulunan Daldalık köyünde yaşayan yoksul bir ailenin dördü kız beş çocuğunun en büyüğüydü. Köyde yaşayanların çoğu işsizdi. Baba Fahrettin Çetin, 2 dönümlük araziye buğday ekip iki büyük baş hayvanla geçinmeye çalışıyordu. Ancak çiftçilikle geçinmek mümkün olmayınca inşaat işçiliği yapmak üzere batıdaki illere gitmeye başladı. Ömer ise hayallerine ulaşabilmek adına zor şartlarda okumak için mücadele etti. Liseyi Tutak’ta bitiren Çetin, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü’nde girmeye hak kazandı. Yoksulluk ise peşini bırakmadı. Muğla’da öğrenci yurdunda kalan Çetin’e Tutak Kaymakamlığı bir defaya mahsus 100 TL’lik burs verdi. Tek dileği öğretmenlik yapmak olan Çetin, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyordu. İmdadına amcası Nusret Çetin yetişti. Ağrı’da nüfus müdürlüğünden emekli olan amca, Çetin’e her ay harçlık göndermeye başladı.
Barakada kalıyordu
Üniversitede ilk yılını tamamlayan Çetin yaz tatilinde okul masraflarını çıkarmak ve ailesine katkı sağlamak için yollara düştü. Şansını İstanbul’da deneyecekti. Pi-Yapı Sanayi Turizm tarafından inşa edilen Batı Ataşehir’deki Ataşehir Rotary Lisesi’nin inşaatında amele olarak iş buldu. Parasını biriktirmek için geceleri inşaattaki derme çatma barakada yatıp kalkıyordu. Çetin’in tüm zorluklara göğüs gererek sürdürmeye çalıştığı eğitim mücadelesi ve hayalleri dün sabah çalıştığı inşaatta son buldu. Sabah erkenden işine giden Çetin dördüncü kattaki kalıp tahtalarını sökmeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden Çetin, yaklaşık 15 metreden beton zemine çakıldı.
Ağır yaralanan Çetin’i gören arkadaşları hemen 112 Hızır Acil Servisi’ne haber verdi. Ama artık çok geçti... Sağlık ekibi, talihsiz gencin öldüğünü tespit etti. Genç üniversitelinin memleketi Tutak’ta toprağa verileceği öğrenildi.


30 TL yevmiye alıyordu!..
Baba Çetin, oğlunun ölüm haberini Aydın’da çalıştığı inşaatta aldı. Çetin, “Haftaya Muğla’ya dönecekti. Tek isteği öğretmen olmaktı. Hayalleri yarım kaldı oğlumun” dedi. Çetin’in 30 TL yevmiye aldığını anlatan arkadaşları da, “Elinde daha fazla para kalması için inşaatta kalıyordu” diye konuştu.

Yazarlar