Yaşam Okulun ilk günü yürek yakan acı

Okulun ilk günü yürek yakan acı

15.02.2011 - 02:07 | Son Güncellenme:

“Haydi okula” diyerek 13 yaşındaki Cansel ile 10 yaşındaki Keziban Türkcan’ın odalarına giren anneleri, kızlarının cansız bedenleriyle karşılaştı. İki kardeşin sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldüğü belirlendi

Okulun ilk günü yürek yakan acı

Niğde’de yarıyıl tatilinin ardından okula gitmeye hazırlanan 13 yaşındaki Cansel Türkcan ile kardeşi 10 yaşındaki Keziban Türkcan, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi.
Merkez Edikli Beldesi Yeni Mahalle’de oturan Cansel ve Kezban Türkcan kardeşler, tatilde ödevlerini tamamlamışlar, akşam çantalarını hazırlamışlar, öğretmenlerine ve arkadaşlarına yeniden kavuşacak olmanın heyecanıyla yatmışlardı.
Anneleri 32 yaşındaki Perihan Türkcan sabah odalarına girerek, Cansel ve Keziban’ı okula gitmeleri için uyandırmak istedi. Kızlarını yataklarında hareketsiz yatarken bulan Perihan Türkcan, eşi 35 yaşındaki Hamdi Türkcan’ı uyandırdı.

Acı haber yakınlarını yıktı
Babaları tarafından Niğde Devlet Hastanesi’ne getirilen Cansel ve Keziban’ın sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldükleri belirlendi.
Edikli Beldesi’ndeki Şehit İhsan Yarımkulak İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Cansel ve 4’üncü sınıf öğrencisi Keziban’ın cesetleri, otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Baba Hamdi Türkcan ve anne Perihan Türkcan ile olayı haber alan yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Yazarlar