Stil Önder Özkan

Önder Özkan

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moda dünyası yeni isimlerle büyümeye devam ediyor!..

Önder Özkan

Önder Özkan tasarım hayatına Londra’da başlıyor. “London College of Fashion “ ve “Central Saint Martins” de moda eğitimi alan tasarımcı, eğitimlerinin devam ettiği süreçte, ITKIB’ in Türkiye’deki otuz genç moda tasarımcısı listesine girmeyi başarıyor ve mezun olduktan sonra kariyerinde hızla gelişerek , Alman yönetmen ve tasarımcı Christine Koch ile çalışmaya başlıyor.

Haberin Devamı

İlk tasarımlarını erkek modası yönünde geliştiren Özkan böylelikle, tasarım, üretim ve temin etme konularında deneyim kazanmış oluyor. Ünlü “haute couture” tasarımcısı Zuhal Yorgancıoğlu tarafından sunulan , İzmir Expo Gelinlik Fuarı’ nda damatlar için hazırladığı koleksiyonuyla “Onur Ödülü” kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekliyor.
Zaman ilerledikçe Özkan’ ın ilham veren tasarımlarının giderek yayılması sonucunda, Türkiye’nin ünlü kumaş üretici ve tasarımcısı olan “Berdan Kumaş” ile işbirliği yaparak, kendi markasını yaratma konusunda teknik altyapısını sağlamış oluyor.

Bunların yanı sıra, çeşitli materyalleri yaratıcı bir şekilde kullanarak işlerini geliştirmesiyle de ünlü olan tasarımcı, daha sonra kendi tasarımları ve hazır giyim ürünlerini üreterek “Karaca” markasıyla bazı projeler yürütmüş ve yaratıcı “akrilik” koleksiyonlar sunmuştur. Çalışmalarının devam ettiği süreçte Özkan, 2003’ te ise üçüncülük ödülü kazandığı “Deri’singer” yarışmasında giyilebilir deri koleksiyonunu ile de beğeni toplamıştır.

Haberin Devamı

Önder Özkan

Kazandığı bu başarılardan sonra Londra’ya geri dönen Özkan, orada “Punkyfish” adında, İngiliz sokak modasını yansıtan hazır giyim markasının, “Topshop Oxford” mağazasında satışı için anlaşır. Bu koleksiyonun ve markanın da katkısıyla, kendi stilini tanıtma fırsatı bulan tasarımcı, Londra’yı , kendini sanatta, tasarımda ve sosyal hayatta en iyi ifade edebildiği ülke olarak kabul etmektedir.

Tasarımcı, İngiltere’deki hazır giyim tecrübesi sonrasında, dünyanın lider global kaynak ajansı “Cherryfield’s” in Türkiye ofisi ile anlaşarak, üretim, tasarım ve konsept belirleme konularında kendi istediği tarzda çalışmalar yapmaya başlıyor.

Ocak 2010’ da kendi koleksiyonunu çıkarmak amacıyla, Cherryfield ile yollarını ayıran Özkan, aynı yıl içinde İstanbul’daki lüks butiklerde ve zincir mağazalarda satılmak üzere ürünlerini piyasaya sürdü.

Önder Özkan

2011 Mart ayında gerçekleşen “Miami Moda Haftası” nda sunduğu 2011-2012 kış koleksiyonu ile “Yılın Moda tasarımcısı” ödülünü aldı ve bu başarı, hayatının dönüm noktası oldu. Kariyerinde hırslı ve emin adımlarla ilerleyen Özkan, uluslararası kariyerine, kendi ismini taşıyan markasıyla İstanbul’da devam etmektedir. Ayrıca tasarımcının Son koleksiyonu 2012 İlkbahar-Yaz ülke genelinde Şubat ayı ile birlikte Vakko Kadın mağzalarında satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Önder Özkan

Yazarlar