Sihirli Parmaklar ile Yeni Yılda Yeni Bir Görünüme Kavuşun!

Burun estetiğinin gerekli olduğu durumlar, burunda şekil değişikliği yapılmasıdır. Bunun sebebi ise genellikle şekil bozukluklarıdır. Bunun haricinde kişilerin burun görünümlerinden rahatsız olmalarıdır. Diğer bir sebep ise özentidir. Bu sebeplere bağlı olarak burun büyültme ameliyatları da yapılmaktadır. Genel olarak, burnun aşırı küçük olması nedeni ile soluk alıp verme sırasında yaşanan her türlü sıkıntı, bu ameliyatın yapılma sebebidir. Burun ucu kaldırma ameliyatları da yine, kişilerin dış görünüşleri ile ilgili verdikleri kararlar ile ilgilidir. Burunda bulunan kemiğin alınması işlemidir. Bunun sebebi de yine solunum güçlüğüdür.

Haberin Devamı

Burun estetiği çoğunlukla ihtiyaca bağlı olarak yapılsa da esas anlamı burnun yeniden şekillendirilmesi için yapılan işlemleri kapsar. Burun estetiği sonrasında hastalar büyük çoğunlukla aynı zaman zarfında evlerine gönderilirler. Sosyal yaşama dönüş ise birkaç günü geçmemektedir.

Burun, vücuda hava girmesini sağlayan organımız olduğu için bu nedenle ameliyat sırasında özen gösterilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Fonksiyon bozuklukları da düzeltilmesi gereken sorunlardandır.

Burun Estetiği Öncesi Neler Yapılır?

Burun estetiği öncesinde doktorla yapılacak konuşma da ameliyatın lokal anestezi ile mi yoksa genel anestezi ile mi yapılacağı konusunda karar verilir. Ayrıca bu konu ile ilgili gerekli tetkikler istenir. Estetik ameliyat öncesinde kullanılmak zorunda kalınan ilaçlar, alerji, solunum da yaşanan güçlük ve tütün ya da sigara kullanımının estetik ameliyatı yapacak doktora muhakkak bildirilmesi gerekmektedir.

Estetik ameliyatı için ön görüşme yapılması sırasında hastanın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda doktorla görüşme yapılır. Yapılacak estetik ameliyat için doktorun önerileri alınır. İstenen şeyin ne kadar doğru olup olmadığı konusunda tartışılır. Ameliyat bitiminde yaşanabilecekler konusunda doktorla görüşme yapılır.

Burun Estetiği Ameliyatı Yapım Aşaması

Burun ameliyatı yapımı ve uyandırılma zamanı yaklaşık 1 ya da 2 saattir. Ameliyatın başlaması ile burun içerisine yani burun deliklerinin iç kısmından kesik atılarak ameliyata başlanır. Gerekli düzeltme yapıldıktan sonra burun deliklerine tampon konur. Burun sırtına ise alçı alçı atel konması ile ameliyat bitirilir. Gözler flaster ile kapatılır. Bunun nedeni ise gözlerde şişlik ve morluğun engellenmesidir.

Haberin Devamı

Estetik burun ameliyatı sırasında kemik ile kıkırdak doku, deri ve mukozadan ayrıştırılır. Bu yapıldıktan sonra kemikler ya da kıkırdak doku düzeltilir. Burun deliklerinin içerisine yapılacak kesiler ile ameliyat gerçekleştirileceğinden, ameliyat bittikten sonra burun dışında iz kalmaz.

Burun estetiği ameliyatı diğer bilinen ameliyat çeşitleri gibi kanamalı değildir. Önemli olan burada, hastada kan pıhtılaşması ile ilgili sorunun yaşanıp yaşanmamasıdır. Ayrıca yüksek tansiyonu olan kişilerde kanama riski olabilmektedir.

Burun estetiği ameliyatı iki ayrı teknik ile yapılabilmektedir. Kapalı teknik ile yapılan estetik, burnun içinden yapılan ameliyattır. Açık burun estetiği ise burnun açılarak estetik ameliyatı yapılması işlemidir. Her iki teknik için de söylenebilecek avantaj ve dezavantajlar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Kapalı Burun Estetiğinin Avantajları

  • Genel olarak düşünüldüğünde kapalı burun estetiği ameliyatı, açık burun estetiği ameliyatından daha kısa sürmektedir. Az sorunlu burun ameliyatlarının kapalı burun estetiği ameliyatı olarak tercih edilmesi de bu konuda etkilidir.
  • Kapalı burun estetiği ameliyatlarında dikiş aldırma gibi bir durum söz konusu olmadığından hastalar açısından daha güvenilir gözükmektedir. Burnun dış kısmında yapılan estetik ameliyatlarında ki gibi dikiş izi ya da kesik izi olmamaktadır.
  • Kapalı burun ameliyatlarının sonrasında şişlik oluşmaz fakat oluşsa dahi çok kısa sürede iner.
  • Ameliyat sırasında yapılan her işlem burnun görüşü ile yakından ilgilidir. Bu nedenle ameliyat süresince her atılan adım daha iyi takip edilir.

Açık Burun Estetiğinin Avantajları

  • Cerrahi müdahale sırasında cildin kaldırılması ile kıkırdaklar göz önünde olur. Bu durum cerrahi müdahale sırasında daha fazla kontrol edilmesini sağlar
  • Teknik açıdan zorluğu olan ameliyatların yapılmasında zemin oluşturur.
  • Burun ucu sorunlarının çözülmesi gerektiği durumlarda daha rahat bir çözüm aşaması sağlar.

Kapalı Burun Estetiğinin Dezavantajları

  • Kapalı yapıldığı için kıkırdakların doğal görünümünü görebilmek açısından yetersizdir.
  • Ciddi hasarlarda daha yetersizdir.
  • Burun ucu operasyonlarında sınırlıdır.

Açık Burun Estetiğinin Dezavantajları

  • Burun altında ya da ciltte kesi izi olmakla birlikte dikiş aldırmak gerekiyor.
  • Müdahale sırasında derinin kaldırılması, kıkırdak ve cilt arasında bulunan bağ dokusunda travma oluşmasına neden olmaktadır.
  • Ödem ve şişlik durumu daha fazla olacaktır ve daha uzun sürmesine neden olacaktır.
  • Müdahale bitmeden sonuç görülemez.

Dr.Ercan Aydın

www.bursaburunestetik.com