Hamilelik Ovulasyon Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Ovülasyon Testi Nerede Yapılır?

Ovulasyon Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Ovülasyon Testi Nerede Yapılır?

08.04.2021 - 14:23 | Son Güncellenme:

Bir kadının hamile kalabilmesi adına uygulana en önemli testlerden birisi olarak karşımıza ovulasyon testi çıkıyor. Bu testin yapılmasının ardından kişi gebe kalıp kalamayacağı hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Sizin için pek çok kişi tarafından sıklıkla sorulmakta olan Ovulasyon testi nedir, nasıl yapılır? Ovülasyon testi nerede yapılır sorularının yanıtlarını tüm detaylarıyla derledik.

Ovulasyon Testi Nedir, Nasıl Yapılır Ovülasyon Testi Nerede Yapılır

Ovulasyon testi özellikle bireyin doğurgan olduğunun 2 gününü temsil eden bir test olup, gebelik konusunda en önemli parametreleri içinde barındırmaktadır. Gebe kalma ihtimalini yüksek oranda arttıran bu testin, kesinlikle doğru bir biçimde ele alınmasının gerekliliği söz konusudur.

Haberin Devamı

Ovulasyon Testi Nedir?

Bir kadının gebe kalıp kalmama durumunu ortaya koyan teste ovulasyon testi adı verilmektedir. Özellikle de adet düzensizliği ve hormonal problemler yaşamakta olan kadınların, bu test ile birlikte uzman doktor kontrolü altına girmesi biçiminde ifade edilmesi mümkün. Uzman bir doktorun planlaması doğrultusunda önerileri üzerinde uygulanan yöntemler, bireyin hamile kalıp kalmaması hususunda son derece önemli bir potansiyel barındırmaktadır.

Ovulasyon testi vücutta mevcut olan LH hormonu oranının varlığını belirleme manası taşımaktadır. Özellikle de LH hormonu yumurtaların gelişmesini sağlamakta olan hormondur ve bu dönem sürecinde gelişim göstermektedir. Bir bireyin vücudunda LH hormonu salgılamaya başlandığı andan itibaren bir uzman doktorun kontrolünde, takip gerçekleştirilebilmekte ve bireyin gebe kalıp kalmadığı konusunda inceleme yapılır.

Haberin Devamı

Ovulasyon Nasıl Yapılır?

Kadınlarda hamile kalabilmek için ovülasyon testi gerçekleştirilmektedir. Haftada iki yahut üç kez cinsel birliktelik yaşayan kadın bireylerin bu testi yaptırmasına gerek kalmaz. Daha çok düzenli cinsel birliktelik durumu söz konusu olmayan çiftlerin, doktor kontrolü eşliğinde yapması gereken bir test olmaktadır.

Gebe kalmayı arzu eden kadının idrarı üzerinden yapılan ovulasyon testi, aslına bakılırsa evde gerçekleştirilen gebelik testine benzer bir testtir. Yapılan test ile birlikte eğer çizgi söz konusu durumdaysa kişinin hamilelik döneminde olduğu anlaşılmaktadır. Fakat yapılan test neticesinde çizgi yok ise o vakit kadının gebelik döneminde olmadığı anlaşılmaktadır.

Ovulasyon Testi Nerede Yapılır?

Ovulasyon testi hem uzman doktor kontrolü altında hem de evde yapılabilir.

 - Bu konuda ovulasyon test çubuğuna damlalık aracılığıyla birkaç damla idrar damlatılarak test gerçekleştirilir.

 - Bu doğrultuda test çubuğu 5 dakikalık bir süre boyunca bekletildikten sonra yumurtlamanın varlığına istinaden tek çizgi yahut çift çizgi oluşumu gerçekleşmektedir.

 - Test çubuğunda çift çizgi var ise o vakit kişinin korumasız olarak gerçekleştirdiği cinsel birleşmede gebe kalabileceği görülür.

Haberin Devamı

 - Fakat test çubuğunda tek çizgi olması durumunda kişinin yumurtlama döneminde olmadığı ve gebe kalamayacak olduğu anlaşılır.

Yazarlar