Güzellik Öz güveninizi arttıracak...

Öz güveninizi arttıracak...

14.11.2014 - 10:00 | Son Güncellenme:

Cİ Estetik Plastik Cerrahi Kliniği Plastik Rekonstrüktif&Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Günay Çavdar konu ile ilgili bilgiler verdi.

Öz güveninizi arttıracak...

Kuşkusuz ki güzellik her kadın için büyük önem taşımaktadır.Günümüzde vücudun her bölümünde güzelleşmek için uygulanan estetik operasyonlara vajinal estetikte eklendi.

Haberin Devamı

Geçmişten bugüne kadınlar hep güzel olmanın peşindedirler.Güzellik anlayışı kişiden kişiye,kültürel yapıya,beklentilere ve kişinin o an ki ruh haline göre değişim gösterir. Genital bölge ve problemleri vücudun diğer organlarına nazaran daha önceki yıllarda hep geri planda bırakılmıştır.Ama artık kadınlar bu tabuyu yıkmış ve genital bölge sorunlarına çözüm yolları aramaya başlamışlardır.Yaptırılan estetik operasyonlar içerisine genital estetiği de eklemişlerdir. Genital estetik kadının cinsel organından memnuniyetsizliği nedeniyle yapılır.Genital organını beğenmeme bir çok cinsel fonksiyon bozukluğuna sebep olabilmektedir.Bu durumda yapılan genital estetik kadının kendine olan güveninin artmasını ve cinsellikten zevk almasını sağlar.

Haberin Devamı

Son yıllarda en sık talep gören estetik operasyonlardan biri olan genital estetik ülkemizde de sıkça yapılan bir operasyondur. Genital estetik için yaptırmak için evli ya da bekar olmanın bir önemi yoktur.Bakire olan kişiler de genital estetik yaptırabilir çünkü bu operasyonda kızlık zarı zarar görmez.

Vajinal estetik; Bayanlarda vajinal estetik, cinsel bölgede şekil bozukluğu ve dış görünüş beğenmeme sonucu yapılan bir operasyondur. Genelde estetik operasyonlar daha çok dış görünüş için yapılsa da son yıllarda vajinal estetik ameliyat sayısı artmıştır. Cinsel hazzı artırmaya yönelik bir ameliyattır. Bu operasyona karar vermek için hangi durumlarda estetik yapılır aşağıda belirtelim.

Vajinal estetik genel anlamda iki kısma ayrılır:

1)Dıs genital bölgeye yapılan işlem

2)Vajinaya yapılan müdehaleler

DIS GENITAL BOLGEYE YAPILAN MUDEHALELER arasında en sık yapılan labioplastidir(küçük dudakları küçültmek veya dolgunlaştırmak) anlamına gelmektedir.Bu sarkık olan dudakların fazla kısmının uygun şekilde rezeke edilerek küçültülmesi ve sarkmanın ortadan kaldırılmasını sağlar.Küçük olan dudaklar özellikle karın bölgesinden alınan yağ hücreleriyle dolgun hale getirilebilir .Ameliyat yaklaşık 40 lie 50 dakika arası sürmektedir.

VAJINAYA YAPILAN MUDEHALELER arasında vajinal daraltma ameliyatı,vajen alt ve yan duvarlarından fazla doku eksilterek eriyen dikişlerle vajen daraltılması sağlanmaktadır.Vajen girişi ise aynı seansta doku eksiltilerek ideal duruma getirilmektedir.Bu ameliyatın süresi 45 ile 60 dakika arası sürmektedir.

Haberin Devamı

Doğumdan ne kadar zaman sonra uygulanabilir ?

Vajinal estetik uygulamalar genelde doğumdan 30 veya 40 gün sonra yapılmaktadır .Çünkü normal doğum esnasındaki epizyotomilerin (yırtılmalar) iyileşmesi ve vajendeki geçici tahribatın iyileşmesi beklenmekte ve daha sonra ameliyat edilmektedir.Eğer normal değil sezaryen ile yapılmışsa doğum ameliyat bir veya iki hafta sonra uygulanabilir.

Kimlere uygulanmaz ?

18 yaş altı kadınlarda uygulanmaz çünkü vücut gelişimini tamamlamış olması gerekmektedir.Hemofili hastalarına uygulanmaz.

Risk var mıdır ?

Bu ameliyatların herhangi özel bir riski bulunmamaktadır.Aksine ameliyat gerçekleştirildikten sonra kısının kendine olan öz güveni artmaktadır.İkili ilişkilerde de herhangi bir his kaybı yaşanmamaktadır.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası dikkat edilecek hususlar nelerdir ? Ameliyat gerçekleştikten sonra 3 yada 5 gün boyunca dinlenilmesi önerilir.2 ile 4 hafta boyunca cinsel ilişkiye girilmemelidir.Son olarak da bu tür ameliyatlarda kızlık zarı onarımı da yapılmaktadır.

Yazarlar