Editörün Seçtikleri Özel haberde öncüyüz!

Özel haberde öncüyüz!

26.03.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özel haberde öncüyüz!

Özel haberde öncüyüz

Özel haberde öncüyüz!

Ekonomide yaşanan gelişmeler, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in politikaya girip girmeyeceği tartışmaları ve deprem gerçeği, geçen hafta Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer aldı. Doğru ve çarpıcı gelişmeler yine Milliyet'ten izlendi.

• 19 Mart: "Gizli şifre şoku" başlıklı manşette, Amerikalı ajanların, Microsoft'un "dündaya bilinmeyen özel şifresini" kullanarak, Alman Ordusu'nun bütün gizli belgelerini ele geçirdiği belirtildi.
• 20 Mart: "$ Hedef U dönüşü" haberinde, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, "Dövizdeki artışı Brezilya ve Meksika'da olduğu gibi hızla tersine çevirip Türk lirasını güçlendirebiliriz. Yaz sonundan itibaren sağlam temelli ekonomik büyüme bekliyoruz" sözlerine yer verildi.
• 21 Mart: Piyasalardaki belirsizlik yüzünden, vatandaş kendi kurunu 750 bin lira olarak belirledi.
Hazine'nin merakla beklenen ihalesine gelen 7.4 katrilyonluk rekor talep, piyasaların güvenoyu olarak değerlendirilirken, Derviş'i de rahatlattı.
• 22 Mart: Tuncay Özkan'ın, Derviş'in politikaya girmeye düşünmediğini açıklayan yazısı büyük yankı uyandırdı.
Siyasi engellemeler yüzünden 4 yıl geciken yeni telefon şebekesi Aria'ın ucuz tarifeyle hizmet vermeye başlaması, "Rekabetin zaferi" haberiyle manşete taşındı.
• 23 Mart: Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da Derviş'in kendisine politikaya girmeyeceğini, mesleğine döneceğini söylediğini açıkladı.
İTÜ öğretim üyesi Dr. Berk Üstündağ ve Lüfü Canyaran'ın geliştirdiği "Deprem Erken Tahmin Sistemi", Afyon'u sallayan 4.8 büyüklüğündeki depremi 37 saat önceden haber verdi.
• 24 Mart: Zekeriya Temizel, Tuncay Özkan'a yaptığı açıklamada, "Yeni bir program hazırlıyorum. Bitirince partime ve halka sunacağım" dedi.
Üstündağ, Afyon'u bildikleri gibi, İstanbul'da meydana gelebilecek bir depremi de önceden belirleyebileceklerini söyledi.
• 25 Mart: Van Bağımsız Milletvekili Mustafa Bayram'ın, polise çalıntı tablo satmaya kalkınca gözaltına alındığı, Tuncay Özkan'ın haberinde ayrıntılarıyla yer aldı.
Üstündağ ve Canyaran'ın Ulus'a kurduğu istasyon İstanbul'daki 3.5'lik depremi 41 saat önceden gördü.





YAŞAM





















Yazarlar