Editörün Seçtikleri Pizza yapmanın püf noktaları

Pizza yapmanın püf noktaları

12.07.2016 - 14:41 | Son Güncellenme:

Pizza yapmanın püf noktalarını pizzanın ustaları anlattı.

Pizza yapmanın püf noktaları

Hamur, taze ve günlük olarak saklanmalı, en önemlisi de sipariş verildiği an açılarak içeriğindeki tüm tatları kaybetmeden hazırlanmalıdır. Açıldıktan sonra dondurulan ve bu şekilde bekletilen pizza hamuru tazeliğini yitirir. Kendine has kokusunu kaybeder.

Haberin Devamı

Pizza sosu, mevsiminde bahçeden özenle toplanan taze domateslerin, pizza üst malzemelerine ve peynire en uyumlu baharat karışımları ile zenginleştirilmesi sonucunda elde edilmelidir. Enfes bir lezzet için sosun doğru ve eşit miktarda uygulanması gerekir.

Peynir, doğru katı madde oranında, ne fazla ne de az uzayan bir mukavemete sahip olmalıdır. Peynir, pizza tadının temel belirleyicisi olduğundan süt miktarı yoğun, yüksek kalitede markalar seçilmelidir.
Sebze ve şarküteri ürünleri pizzanın lezzetini çeşitlendirdiği gibi kullanılan ürünlerin kalitesi ile de fark yaratmasını sağlar. Tavuk veya hindi yerine sadece dana etinden üretilmiş sucuk, salam, sosis, pastırma ve kavurma ürünleri pizza keyfini üst seviyelerde tutar.

Haberin Devamı

Bu tadı çok sevdik

PizzaLazza İtalyan tarifleriyle Türk damak tadını, kendine özgü bir lezzet iddiasıyla, yapay tatlandırıcılar ya da maliyet düşürücü katkı malzemeleri kullanmadan bir araya getirme amacıyla yola çıkmıştır. Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan ve lider markalarının çatısı altında 35 bin kişilik istihdam yaratan Turgut Aydın Holding’in yeni zincir markasıdır.

PizzaLazza günlük taze açtığı hamurlarıyla, tavuk eti karıştırılmayan yerli dana etinden üretilmiş şarküteri ürünlerini, özenle seçilmiş domateslerden elde edilen mis gibi pizza sosunu, yüksek kaliteli peynir çeşitleriyle bir araya getirerek, ülkemizdeki pizza severlerin dikkatini çekmiştir. Sadece PizzaLazza menülerinde yer alan Lazza, İtalyanların kapalı pizzası ‘Calzone’ ile kapalı Karadeniz pidesinin mükemmel birleşiminden ortaya çıkmış eşsiz bir lezzettir. Bol iç malzemesi ile sebzeli, pastırmalı, dönerli ve kavurmalı çeşitleri bulunan Lazzalara bir de pizza sandviçleri olan Hogiler eşlik etmektedir.

Evlere servis yapan personelinin güvenliğini tehlikeye atmadan hızlı ve sıcak pizzayı kapınıza kadar getiren PizzaLazza 30’a yakın restoranlarıyla şimdilik İstanbul Anadolu yakası, İzmit ve Sakarya’da hizmet vermektedir. Kaliteyi ekonomik fiyatlar ile pizza severlerin beğenisine sunan PizzaLazza %100 Türk markası olmasının haklı gururunu yaşarken kullandığı malzemeleri ile özellikle yerli üreticileri desteklemektedir.

Haberin Devamı

Türk misafirperverliğini siparişin her adımında ve her noktada yansıtmaktan çekinmeyen PizzaLazza’nın sıcak, samimi ve kendine özgü tarzıyla dekore edilmiş restoranlarında hoş vakit geçirerek pizzanızı güvenle, sevgiyle ve uygun fiyatla ziyafete dönüştürebilirsiniz. Gel-Al’ın özel fiyat avantajlarını da yakalayıp lezzeti sevdiklerinize götürebilirsiniz.

Yazarlar