Editörün Seçtikleri Prestij’den sanal atak

Prestij’den sanal atak

01.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Prestij’den sanal atak

Prestij’den sanal atak


       Dünyanın bir numaralı bilgisayar yazılım şirketi Microsoft ile müzik sektörünün önde gelen firmalarından Prestij Müzik, işbirliği anlaşması yaptı. Prestij ile Microsoft Türkiye yöneticileri, Çırağan’da düzenledikleri toplantıyla, müzikte gerçekleştirecekleri ortak çalışma ile korsan yazılımla mücadele yapacaklarını anlattı.

Türkiye’de bir ilk

       İki firma arasındaki işbirliği çerçevesinde müzik şirketinin internet uygulamaları hayata geçirilecek ve CD’lerin interaktif olarak kullanıcılara sunulması sağlanacak. Prestij Müzik ortaklarından Mahsun Kırmızıgül, “Korsanlığa karşı ortak mücadele gücü oluşturduk. Bu sayede teknolojik yenilikleri CD’lere anında yansıtacağız" dedi.
       Microsoft firmasının Türkiye Genel Müdürü Süreyya Civil ise, Türkiye’de ilk örneği yaşanan bu işbirliğinin her iki şirketin büyümesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.
       Gerçekleştirilen ortaklığa göre Prestij Müzik sanatçılarının CD’leri interaktif multimedya ortamına taşınacak. CD’lerde yalnızca sanatçıların şarkıları değil, aynı zamanda video klibi, fotoğrafları, yaşam öyküsü ve Microsoft’un önde gelen internet tarayıcısı Internet Explorer yer alacak. Bu işbirliği ayrıca fikir ve sanat eserleri için ortak bir platform oluşturarak telif hakları bilincini yaygınlaştıracak.

Yazarlar