Balık’ta kritik birleşme

10 Nisan’da Mars ve Satürn yan yana gelecekler.

Sevgili okurlar, 10 Nisan’da iki kötücül gezegen Balık burcunda birleşecekler. Müneccimler bu iki gezegenin birleşimine önem vermişler ve onu kıran-ı nahseyn yani kötülerin birleşimi olarak adlandırmışlar. Özellikle dünya astrolojisinde ele alınan olaylardan birisidir. Bu birleşme ortalama iki yılda bir gerçekleşir. Eskiler özellikle Yengeç burcundaki birleşmenin gücüne önem vermişlerdir ancak yine de her burçta belirli bir problemi, sıkıntı ya da olumsuzluğu ifade edebileceğini söyleyebiliriz.

Bu yıl gerçekleşecek olan bu birleşme Balık burcunda olacak. 2020 ve 2022’de Saka burcunda birleşmişlerdi. Balık burcundaki birleşmenin bu burcun konuları ile ilgili konularını daha fazla öne çıkaracağını söylemeliyiz. Öncelikle Balık’ın kolektif temalar içeren bir burç olduğunu söyleyelim. Dolayısı ile bu konular herkesi birden ilgilendiren, kolektif alanda acılara, bizi psikolojik açıdan test eden durumlara ve kurban olma temasına işaret edebilir. Balık inançlarla, din ve merhamet duygusu ile ilgili bir işarettir. Bu dönemde, önümüzdeki iki yıllık süre içinde dinle ilgili konularda sıkıntılar, dinsel çatışmalar ve insanların doğrudan vicdanını ilgilendiren büyük ölçekli hassasiyetler, gerilimler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Bu gelişmeler ABD’ni de içine alabilecek boyuttaki konuları içine alabilir. Zira birleşme haritasında Mars ve Satürn Washington’a göre yükselen burç derecesinin tam karşısında gerçekleşmekte. Kuşkusuz bu konunun Filistinlileri yakından ilgilendiren bir durum olabileceği beklenebilir. Ülkemiz coğrafyasında ise birleşmenin 4. Evde Ankara’ya yükselen burç derecesi ile kare açı yaptığını görmekteyiz. 4. Ev toprakla, yeryüzü ile ve aynı zamanda vatanı, güvenliği ve içişlerini ilgilendiren konularla ilgilidir. Bu durumda sınırlarla ilgili güvenlik konuları, topraktan kaynaklanabilecek olaylar, aynı zamanda sularla, denizlerle ilgili konular, kimi zaman seller, taşkınlar, sıvılar ve kimyasal maddeleri ilgilendiren olaylar öne çıkabilir.

Bu birleşme sizi nasıl etkileyebilir?

Haberin Devamı

Kişisel olarak birleşmenin hangi evinizde gerçekleştiğini ele alabiliriz. Buna tüm burç ev sistemi ile bakabilirsiniz. Eğer yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde kontrol edilmesi zor olan, gizli kalan ya da çaresizlik yaratan konular, bazı kayıplar gündeme gelebilir. Gizli düşmanlıklar söz konusu olabilir. Boğa ise bu dönemde arkadaşlar arasında, gruplar içinde, sosyal alanda tartışmalar olumsuzluk yaratabilir. Doğru bir değerlendirme yapmak güçleşebilir. Aşk ve çocuklarla ilgili konular zarar görebilir. İkizler ise iş hayatında, üstlerle ve sorumluluk içeren alanlarda, belki anne-baba ile de ilgili aynı anda birden fazla mücadele söz konusu olabilir. Daha soğukkanlı ve kararlı davranmak gerekiyor olabilir. Yengeç ise bu dönemde yabancılarla ilgili sürtüşmeler, çabalar ya da kısıtlamalar, eğitim, yolculuklar ya da mahkemelerle ilgili gelişmeler, medya ya da akademik konularda mücadeleler yoğunlaşabilir. Aslan ise bu dönemde endişeler, korku yaratan durumlar, kaza ya da ortaklı işlerde kayıplar, maddi açıdan zorlayıcı durumlar söz konusu olabilir. Başak ise bu dönemde evlilikte ve ortaklıklarda, kimi zaman açık düşmanlıklar ya da davalarla ilgili daha sakin ve soğukkanlı olmak gereği var. Beden ve sağlık konularına da özen gösterilmeli.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde sağlık, hizmet ve özellikle çalışma ortamındaki gelişmelere daha fazla odaklanmak gerekebilir. Enerjinizi daha verimli ve sakince kullanmaya bakın ve kazalara karşı daha önlemci olun. Eğer Akrep ise bu dönemde aşkta tatsızlıklar, kopma, soğuma ya da çocuklarla ilgili problemler, keyif kaçıran durumlar gündeme gelebilir. Yine de yaratıcı olduğunuz bir

konu için çok efor sarfedebilirsiniz. Eğer Yay ise bu dönemde anne-baba ilgili sıkıntılar, toprak, ev ve gayrimenkullerle ilgili mücadeleler, evde güvenlik ve zorluk içeren durumlarla karşılaşabilirsiniz. Genel olarak iş hayatınıza ayıracak zamanınız pek olmayabilir. Eğer Oğlak ise bu dönemde kafaca, zihnen odaklandığınız konular sizi gerebilir. Eğitim, yakın çevrenizdekiler, evraklar, kardeşler, yolculuklar ve iletişim konularında daha sakin kalın. Kazalara yatkınlık olabilir. Eğer Saka ise bu dönemde birikimlerinize daha fazla odaklanmak ve doğru yönetmek durumundasınız. Paranızı iyi korumalısınız, destek bulmak oldukça pahalı olabilir, masraflar artabilir. Eğer Balık ise bu dönemde kişisel girişimler ve istekler öne çıkarken daha sakin, dengeli ve daha az tartışmacı olmaya bakın. Üzerinizde büyük bir gerilim olabilir. Sağlığınıza önem vermeli, fiziksel açıdan risk oluşturabilecek durumlara dikkat etmelisiniz.