Karmik temizlik var

Yılın ikinci yarısında eski kurallar ve sınırlamalardan özgürleşebiliriz

Temmuz ayının ilk günlerinde bizi ruhsal açıdan test eden ve geçmişten gelen yükleri, borçları temizlememize yardımcı olacak çok fazla işaret var. Son haftalarda ele aldığımız gibi 2 Temmuz’da Yengeç burcunda tam bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Aynı günlerde Satürn Güney Ay düğümü ile ikinci kez birleşiyor olacak. Astrolojik açıdan bu görünüm çok rahat olmasa da, sıkışıp kalan şeylerdan kurtulmak ve arınmak için uygun koşullar getiriyor. Bu yıl ilk defa Nisan sonunda yanyana gelen Satürn ve Güney düğüm, üçüncü ve son birleşimini de 28 Eylül’de yapacak. Dolayısıyla, Eylül ayının sonuna kadar sanki hayatımızdaki molozları, yıkılmış, dökülmüş ve bize ıstırap veren koşulları temizlemeye devam edeceğiz. Kuşkusuz bu durum özellikle yükselen burcu öncü olan, Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları açısından daha fazla test edici olabilir. Yükselen burcunuzu 1 sayarak, Oğlak burcuna kadar sayarsanız, bu birleşmenin hangi evinizde gerçekleştiğini bulabilirsiniz. Bu evin konularında sıkışıklıklar, geçmişten gelen yükler söz konusu ve önümüzdeki dönemde bu yüklerden sıyrılmak için de fırsatlar bulacağız.

Haberin Devamı

Zira astrolojide Satürn karmanın yöneticisi olarak değerlendirilir. Ne ekersen onu biçersin sözü adeta Satürn’ün özeti gibidir. Ay düğümleri ise zamanın ruhu ve ruhun gelişimi yönünde önemli ipuçları sunarlar. Özellikle Güney Ay düğümü bırakmayı, boşaltmayı ve maddeden çok ruhsal olanı açıklar. Satürn’ün Güney Ay düğümü ile birleşiminde bizi geçmişle hesaplaşmaya ve ders çıkarmaya neden olabilecek konular gündeme gelir. Böyle zamanlarda şimdiye kadar inşa ettiğimiz şeylerin artık çürüdüğünü, çökmeye başladığını görebiliriz. Ancak geçmişe bağlı kalmak, direnmek ya da değişimden yana olmamak daha acı verici olacaktır. Bu birleşme Oğlak burcunda gerçekleştiği için, özellikle hayattaki yönümüz, hedeflerimiz, sorumluluklar ve yöneticileri, otorite figürlerini de içine alan koşullara zorunlu bir değişim getirmekte.

Geçmişle bir hesaplaşma içindeyiz

Güney Ay düğümü ile birleşen gezegenler çözülme, bozulma ya da maddeden çok ruhsal alana yönelen yönelimler taşırlar. Satürn özellikle Oğlak’ta kuralları, düzeni, sistemi ve devlete ait konuları açıkladığı için bu dönemde hayatımızda varolan sistemler, kurallar ve otorite saydığımız kişilerin çözüldüğünü, bozulduğunu görebiliriz. Kimi zaman bu durum güven sarsıcı olarak görülse de, aynı günlerde Yengeç burcunda, kuzey yönünde gerçekleşen Güneş tutulması, bize bakmamız gereken yönün duygusal açıdan daha besleyici alanlarda olabileceğine işaret etmekte. Önümüzdeki altı aylık süre içinde, duygusal güven kurduğumuz, anlayış ve şefkat bulduğumuz konulara daha çok zaman ayırarak, kendimize yeni bir temel, duygusal açıdan güven verecek bir zemin oluşturabileceğimizi görebiliriz. Bu dönemde korkularımızı, rijid kaldığımız yerleri gevşetmek, korkulardan, endişelerden özgürleşebilmek için çok yeni tecrübeler içine girebiliriz.

Haberin Devamı

2 Temmuz’daki Yengeç tutulması haritasında Saka burcu yükselirken, enerjimizi sosyal konulara, gelecek projelere, daha yenilikçi ve ilerici konulara ayırmalıyız. Doğal olarak yükselen burcu İkizler, Terazi ve Saka olan kişiler bu yenilik ve özgürleşme temasından daha kolay yararlanabilecekler. Kısaca yılın ikinci yarısında bizi ağır yüklerden ve eski kısıtlamalardan, sınırlamalardan kurtarabilecek imkanlar içinde olacağız.

Haberin Devamı