Şifa getiren dolunay

Balık burcundaki dolunay iç dünyamıza daha fazla yaklaşabileceğimizi anlatıyor

26 Ağustos’ta, yarın gerçekleşecek olan dolunay gerisinde ve ötesinde dikkat çekici astrolojik göstergeler var. Kuşkusuz mücadele ve eylem gezegeni Mars 27’sinde Oğlak burcunda düzgün hareketine dönüyor. Bu başlı başına önemli bir gösterge, nitekim Mars 27 Haziran’dan bu yana geri harekette idi. Daha önce de değindiğimiz gibi Mars gerilemesi yavaşlama ve tıkanma getirirken, ilerlemek pek mümkün olmaz. Yarın Balık burcunda gerçekleşen dolunay da bize önemli mesajlar getirmekte. Başak ve Balık özellikle hizmet ve şifa ile yakından ilgilidir. Başak fiziksel, Balık ise ruhsal iyileşme yollarını anlatır. Böyle bir dönemde amacımız sadece kendimizi değil, bağlantılı olduğumuz herkesi düşünecek şekilde bir farkındalık ve anlayış içine girmektir. Balık’taki dolunay bize ayırım yapmaksızın hareket etmemiz gerektiğini, belki böyle bir durumda kendimizden de vazgeçmenin önemli olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

Bu şifa getiren dolunay haritasında ilginç açılar da var zira bir yandan Satürn diğer yandan da Uranüs’ü görmekteyiz. Dolunay bu iki gezegenin orta noktasında durmakta. Kuşkusuz bu iki gezegenin de sert bir yapıları olduğunu söyleyelim. Satürn inşa etmeyi, sorumlulukları ve fiziksel gerçekliği anlatan bir gezegen iken Uranüs yenilenmeyi, ani değişimleri ve alışılmıştan uyanışı temsil eder. Olumlu yönden bakacak olur isek, bu dönemde kendimizi yenileyebilecek şeyleri inşa etmeye başlayabiliriz. Evet bazı gerginlikler ve kendimizi sınırlı hissettiğimiz durumlar olabilir. Keza dolunaylar her zaman önemli muhasebe ve değerlendirme zamanlarıdır. Satürn ve Uranüs geçmiş ve gelecek arasında, tam ortasında durduğumuzu ve kendimizi şifalandırmaya çalıştığımızı anlatmakta. Böyle bir dönemde hem kendimizin hem de başkalarının acı ve sıkıntılarını derinden anlayabiliriz.

Yeni bir denge için öneriler

Doğrudan olmasa da, dolunayla ilişki içinde görülen diğer bir gezegen de Venüs. Güzellikleri ve ilişkilerdeki dengeyi vurgulayan Venüs bu dönemde Güneş’ten daha sonra doğuyor. Bu konum onun daha alıcı ve pasif kaldığını göstermekte. Her dolunayda olduğu gibi, ilişkiler çok önemli ayna olduğu için, bugünlerde başkalarından beklentilerimiz konusunda da daha hassas ve kırılgan olabiliriz. Aşkta ve güzel saydığımız şeylere kavuşmak konusunda daha bilinçli bir tutum içinde kalalım. Belki de beklentilerimizi ifade etmenin farklı yolları olduğunu farkedebiliriz.

Haberin Devamı

Dolunay haritasında Yay burcunun yükseliyor olması bugünlerde uzaklarla, yabancılar, eğitim ya da yeni şeyleri keşfetmekle ilgili temaların da hayatımıza daha çok girdiğini gösteriyor olabilir. Yay sıklıkla inançlar, görüşler, ideolojiler ve felsefi bakış açısı ile ilgilidir. Bu konularda daha gerçekçi olmanın yollarını arayalım. Balık dolunayı altında Jüpiter ve Neptün açı içinde iken, kendimizi ruhsal açıdan kaptırabileceğimiz hayaller içinde de olabiliriz. Balık’ın enerjisini doğru şekilde kullanmak için, sağduyumuzu da kaybetmemeli, olanaklarımızla hayaller arasında daha yapıcı bir denge kurmaya çalışmalıyız. Böyle zamanlarda kendimizi şifalandırırken, sınırlarımızın da farkına varmak, kendimizi kaybetmemek ve aynı zamanda sağlığımıza, bedenimize, beden-ruh ilişkimize önem vermemiz yerinde olacaktır.

Haberin Devamı