Geri Dön

Sağlıklı sahur nasıl olmalı?

Sahur'da yediklerimiz gün boyu rahat ve sağlıklı bir açlık döngüsü geçirmemiz açısından çok önemlidir. Sahurda neler yenmesi gerekir?

Sağlıklı sahur nasıl olmalı?

Ramazan boyunca sağlıklı olmak için dengeli beslenmeli ve öğünlerde ihtiyacımız olan tüm besinleri oranlı bir şekilde tüketmeliyiz.

Haberin Devamı

Sahur Ramazan boyunca atlanmaması gereken ve besin seçiminde dikkat edilmesi gereken bir öğün olmaldır.

Sahur'da sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gerekenler neler?

• Öncelikle uyku tercih edilerek, sahur atlanmamalıdır.

• Sahurda yağ oranı ve karbonhidrat içeriği yüksek olan hamur işleri tüketilmemelidir. Bu yiyecek grubu glisemik indeksi yüksek olduğundan, gün içinde daha çabuk acıkma hissine neden olacaktır. Ayrıca yağ içeriğinin yüksek olması, gün içinde mide rahatsızlıklarını ve susuzluk hissini beraberinde getirecektir.

• Sahurda protein ağırlıklı beslenme tokluk süresini uzatacağından; yumurta, beyaz peynir, süt veya yoğurdun bulunduğu hafif bir mönü tercih edilmelidir. Peynirli omlet, menemen, krep, tost gibi sıcak mönülere de yer verilmelidir.

• Gün içerisinde susuzluk hissini en aza indirmek için sahurda meyve yenilebilir. Ancak sadece meyve yiyerek oruç tutmak, gün içinde bitkinlik, yorgunluk ve halsizliği beraberinde getireceğinden tercih edilmemelidir.

Sahurda asitli içecekler tüketilmemeli; bunların yerine az şekerle yapılmış, komposto, ayran ve bitki çayları gibi sağlıklı içecekler seçilmelidir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber