Editörün Seçtikleri Sanatta 25 cesur yıl

Sanatta 25 cesur yıl

01.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sanatta 25 cesur yıl

Sanatta 25 cesur yıl

Cesur, kararlı ve duyarlı adımlarla 25 yılı geride bırakan Milliyet Sanat "Gümüş Yılı"nı gururla kutladı

BİR dergi yayınlamaya karar verdiğiniz zaman, ömrünün ne olacağını önceden bilemezsiniz. Ancak Türkiye koşullarında, dergi yayınlamak tam anlamıyla bir cesaret, hele alanı sanat ise... Milliyet Sanat Dergisi bu cesur adımı tam 25 yıl önce attı. Ve hala aynı cesaret, kararlılık ve duyarlılıkla yoluna devam ediyor...
29 Eylül 1997 akşamı, yer Armada Oteli. Milliyet Sanat Dergisi 25 yıldır okuyucularıyla paylaştığı dayanışmayı, sanatçılarla, çalışanlarıyla, dostları ve destekçileriyle kutluyor... Haftalardır süren kutlama hazırlıklarının yorgunluğu, yerini tebriklere bırakıyor. Herkes heyecanlı ve keyifli.
Seçkin bir davetli grubu, 25. yıl gururunu Milliyet Sanat Dergisi çalışanlarıyla paylaşıyorlar. Kimler yok ki? Gazetemizin sahibi Aydın Doğan, Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Yayın Koordinatörü Hikmet Bila... Dergiye başlangıcından beri düşünceleriyle destek vermiş Şakir Eczacıbaşı, Emre Kongar... Sinema dünyasından Türkan Şoray, Atıf Yılmaz, Ali Özgentürk... Edebiyat dünyasından Vedat Günyol, Doğan Hızlan, Aydın Boysan, Ataol Behramoğlu... Ve adlarını buraya sığdıramadığımız sanat dünyasının saygın isimleri...
Gecenin açılışında bir konuşma yapan Aydın Doğan, ayrıca Milliyet Sanat Dergisi'nin 25. yılı nedeniyle açılan Afiş Yarışması'nda başarılı olan sanatçılara da ödüllerini verdi. Kutlama gecesi katılan konukların okuduğu şiirler, söylediği şarkılar ve anlattığı anılarla renklendi.

Kutlama gecesinde bir konuşma yapan Aydın Doğan, Milliyet Sanat Dergisi'nin "ilk göz ağrılarından biri olduğunu" söylerken, Zeynep Oral'ın mutluluk ve heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Gecenin en renkli simalarından biri, kuşkusuz Türkan Şoray'dı. Sinemanın Sultanı'na herkes özel ilgi gösterdi. Emre Kongar da Sultan'ın en büyük hayranlarından olduğunu açıkladı.

TYS Başkanı Ataol Behramoğlu, yaşamını Strasbourg'da sürdüren Server Tanilli'nin kutlama mesajını okudu.

İşte Milliyet Sanat Dergisi'ni çıkaran ekip: (Ayaktakiler - soldan) Hicran Dölçek, Akal Atilla, Alin Taşçıyan, Bülent Berkman, Demet Elkatip, Zeynep Oral, Raife Polat (Oturanlar) Nurgül Polat, Banu Bozdemir, Sibel Balık.

Yazarlar