Yaşam Sancar İsminin Anlamı Nedir? Sancar Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Sancar İsminin Anlamı Nedir? Sancar Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Bebek beklemek, insanların başlarına gelebilecek en güzel şeylerden birisi olmaktadır. Diğer bir yandan doğacak çocuğa isim seçebilmek bu sürecin belki de en keyifli ama bir o kadar da zor görevi olmaktadır. Çünkü seçilen isim, çocuğun hayatı boyunca kimliğinin en önemli parçası olacaktır. Bu sebeple seçilecek ismin anlamının önemi büyük olmaktadır. Sizler için "Sancar" isminin anlamını, Kuran-ı Kerimde yer alıp alamadığını ve daha birçok bilgiyi derledik.

Sancar İsminin Anlamı Nedir Sancar Ne Demek, Hangi Anlama Gelir

 Türkçe kökenli bir kelime olan "Sancar" ismi, erkekler için kullanılan isimlerden birisi olmaktadır. Birbirinden güzel altı farklı manası olan isim Türkiye'de sadece 718 kişi tarafından kullanılmaktadır. Bu isme sahip olan kişilerin ortak bazı kişilik özellikleri bulunmaktadır. Bu kişilik özelliklerinin içerisinde en fazla dikkat çekenler ise arkadaş canlısı, girişimci, aktif, maceracı, sporcu ve değişimi isteyen özellikler olmaktadır. Sancar isminin olumsuz kişilik özellikleri arasında ise kırılganlık ve kuşkuculuk bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Sancar Ne Demek?

"Sancar" ismi kendisine Türk Dil Kurumu sözlüğünde de yer bulan isimlerden birisi olmaktadır. Bu sözlüğe göre "Sancar" kelimesinin anlamı; batıran, yenen ve saplayan olmaktadır. İsmin diğer anlamlarına bakacak olursak;

İlk anlamı huzurla ve selametle ilgili olmaktadır.

İsmin bir diğer anlamı ise dağ gibi yiğit olmakta iken,

Kısa kama anlamı da "Sancar" isminin anlamları içerisinde kendisine yer bulmaktadır.

Diğer bir yandan bu isim Selçuklu devleti sultanlarından birisinin adı da olmaktadır.

Son olarak "Sancar" isminin bir diğer anlamı yere batıran olmaktadır.

Sancar ismi Kuran-ı Kerim'de Geçiyor mu?

Türkçe bir sözcük olan "Sancar" ismi Kuran-ı Kerim'de geçmeyen isimler arasında yer almaktadır. Diğer bir yandan bu isim caiz olmayan isimler içerisinde de bulunmadığı için özellikle Türkçe isimleri tercih edenler açısından kullanılan isimlerden birisi olmaktadır.

 

Yazarlar