Cinsellik Seksin sağlığa faydaları

Seksin sağlığa faydaları

28.12.2015 - 14:39 | Son Güncellenme:

Birçok bilimsel çalışma seksin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu; kalp rahatsızlıklarından, kemik erimesinden ve bunamadan koruduğunu gösteriyor.

Seksin sağlığa faydaları

Bunama ve hafıza kaybını önlüyor

Haberin Devamı

Hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalara göre düzenli seks beynin hafıza ve öğrenmeden sorumlu bölümünde hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Orgazm sırasında beyindeki nöronlar daha aktif oluyor. Bu da beyne kan gitmesini ve oksijen seviyesinin artmasını sağlıyor. Cinsel olarak aktif olan yaşlı insanların bunama sorunuyla daha az karşılaştıkları kanıtlanmıştır.

Kalp krizi riskini azaltıyor

Araştırmalara göre haftada iki kere orgazm olan kadınlar diğerlerine göre %30 daha az kalp krizi riskine sahip. Seks ve ilişki terapisti Dr Lisa Turner, düzenli orgazm olmayan kadınların daha fazla depresyon ve stres yaşadığını, bunun da kalp krizi riskini artırdığını söylüyor. Aynı zamanda seks sırasında salgılanan endorfin hormonu, vücuttaki stres hormonlarıyla savaşıyor.

Haberin Devamı

Kemik erimesiyle savaşıyor

Diğer bir taraftan menopoza giren kadınların haftada bir cinsel ilişkiye girmeleri, kemikler üzerinde koruyucu etkiye sahip olduğu bilinen östrojen hormonu seviyelerini ikiye katlıyor.

Yazarlar