Editörün Seçtikleri Taht büyüğün, servet küçüğün

Taht büyüğün, servet küçüğün

12.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Taht büyüğün, servet küçüğün

Taht büyüğün, servet küçüğün

Prenses Diana'nın ardından bıraktığı yaklaşık 67 milyon dolarlık servetin büyük bölümü, küçük oğlu Prens Harry'nin olacak

TALİHSİZ bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Prenses Diana'yla ilgili haberler halen görsel ve yazılı basının gündeminde büyük yer kaplıyor.
Kaza ve Prenses'le son sevgilisi Dodi El Fayed'in ölümüyle ilgili yankılar sürerken, Alman Bunte dergisi, Diana'nın servetini gündeme getirdi.
Dergi, İngiltere'nin en zengin 970 kişisi arasında yer alan ve serveti halen İngiliz Tahtı'nın Veliahtı Prens Charles'dan daha fazla olan Diana'nın arkasında bıraktığı yaklaşık 67 milyon dolarlık (12.4 trilyon lira) nakit paranın büyük bölümünün, küçük oğlu Prens Harry'e kalacağını ileri sürdü.
Dergi, şu günlerde 15'ine girecek büyük oğlu ve Charles'dan sonraki Veliaht Prens William'ın zaten Kraliyet Tacı ve servetinin varisi olması dolayısıyla Diana'nın kendi servetinin büyük bölümünü henüz 13 yaşındaki Harry için uygun gördüğünü iddia etti. Diana'nın 67 milyon dolarlık nakit servetinin yanısıra, yaklaşık 6 milyon dolarlık (1.1 trilyon lira) giysi ve ayakkabı, 23 milyon dolarlık (4.2 trilyon lira) mücevher, 830 bin dolarlık (153.5 milyar lira) antika, mobilya ve tablo sahibi olduğunu bildiren Bunte, Prenses'in servetinin geri kalan bölümünü de kızkardeşleri ve onların çocuklarıyla Saray'ın diğer yasaklısı ve Prens Andrew'un eski eşi Sarah Ferguson'un kızları Beatrice ve Euginie arasında bölüştürdüğünün sanıldığını kaydetti.
Bunte dergisi, Diana'nın kilit altındaki trilyonlarca liralık vasiyetinin, Prens Charles'la boşanmalarını da sağlayan özel avukatı Anthony Julius tarafından altı ay sonra açılacağını ve Julius'un bu açıklamadan yaklaşık 417 bin dolar (77 milyar lira) alacağını da haberine ekledi.

* Eylül ayının 1'inde yer mayınlarının yasaklanmasıyla ilgili konferansa katılan 116 ülkenin lideri Diana için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
* Tüm Birleşik İngiltere'de de, cenazenin kalktığı gün bir dakika saygı duruşunda bulunuldu, metro ve trenler aynı süre içinde durdu.
* İskoçya'da 180 yıldır hiç kesintisiz süren Highland Oyunları'ndaki spor karşılaşmaları aynı gün yapılmadı.
* Sadece Marks & Spencer mağazası, Diana'nın ölümünü izleyen zaman diliminde günde 33 bin marklık (yaklaşık 3 milyar lira) çiçek sattı.
* Karayipler'deki ünlü volkan adası Montserrat, başkenti Plymouth'un adının Port Diana olarak değiştirilmesi için İngiltere Sarayı'na başvurdu.
* Diana'nın ölümünün bir gün ardından 39 yaşında bir Pakistanlı zehir içerek intihar etti. Pakistanlı'nın yanında, Diana'nın Pakistan ziyaretinden kalma beraber çekilmiş bir fotoğrafları bulundu.

Yazarlar