Sağlık Tam bir kanser düşmanı… Hem meyve hem de toz olarak tüketilebiliyor

Tam bir kanser düşmanı… Hem meyve hem de toz olarak tüketilebiliyor

01.07.2023 - 16:04 | Son Güncellenme:

Antioksidan bakımından dünyanın en zengin meyveleri arasına adını yazdıran acai süper besin olarak biliniyor. Kanser düşmanı acainin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Tam bir kanser düşmanı… Hem meyve hem de toz olarak tüketilebiliyor

Kanser hastalıklarına karşı kalkan görevi gören acai hem meyve hem de toz şeklinde tüketilebiliyor. Sağlığa faydaları ise saymakla bitmiyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşam için dünyada 1 numaralı Süper Meyve lakabıyla bilinen Acai üzümünün ana vatanı Güney Amerika. Brezilya’nın yemyeşil Amazon yağmur ormanlarında bulunan palmiye ağaçlarında yetişiyor ve Brezilya halkı tarafından bolca tüketiliyor. İşte bu yüzden Brezilyalıların şişman olmamasının en büyük sebebi de Acai olarak gösteriliyor.

Buna neden olan, yapılan çalışmalarda Acai üzümünün doğadaki en yüksek antioksidan oranına ve yoğunluğuna sahip meyve olduğunun açıklanması oldu.

Acai faydaları nelerdir?

Acai, sütten bile fazla kalsiyum, böğürtlenden daha fazla antioksidan, vitamin haplarından daha fazla besleyici madde içeriyor.

İçeriğinde omega 3, omega 6, omega 9, Vitamin A, Vitamin B, vitamin C, vitamin E, polifenol, fitosterol, antosiyonin, demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi sağlığa faydalı birçok bileşen mevcut. Acai meyvesinde bulunan antioksidanlar bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor, sindirimi ve hazmı kolaylaştırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Haberin Devamı

Lif, yağ asidi, A, C, D, K, E ve daha birçok vitamini barındırır. Bunun yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum barındıran açai meyvesinden sadece 5 tane yemek vücudu kanserli hücrelere karşı korur.

Tam bir kanser düşmanı… Hem meyve hem de toz olarak tüketilebiliyor

Acai üzümü, potansiyel bir anti kanser ajanıdır. Araştırmacılara göre, acai üzümünün ileride kanser tedavisinde kullanılacağı düşünülmektedir ancak henüz yeterli araştırma ve kanıt yoktur.

Sahip olduğu esansiyel yağ asitleri, yüksek miktarda aminoasit ve yoğun antioksidan içeriğiyle; metabolizmanın düzenlenmesinde, fiziksel aktivite esnasında kasların çalışmasında ve gelişmesinde çok etkili.

Acai üzümü ayrıca yüksek miktarda lif içeriyor, lif yönünden zengin gıdalarla beslenmek çok fazla yemeden tokluk hissi sağlıyor, yani iştah kontrol altına alınıyor, yeme arzusunu bastırılarak, daha kolay kilo verilebiliyor. Avrupa'da zayıflamak isteyen milyonların en büyük yardımcısı olan, Hollywood yıldızlarının gizli formülü olarak adlandırılan Acai ile zayıflamak düşündüğünüzden çok daha kolay….

 

Yazarlar