Editörün Seçtikleri Tarkan havacı, Levent karacı

Tarkan havacı, Levent karacı

14.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tarkan havacı, Levent karacı

Tarkan havacı, Levent karacı

       TARKAN ve Haluk Levent, önümüzdeki ay silah altına alınıyor.
       İngilizce albümünün hazırlıklarını ABD'de sürdüren Tarkan ve 1997'de askerlik kararı aldırdırdığı belirtilen Tarkan, kasım celbinde havacı olarak Kütahya'daki birliğine teslim olmazsa "asker kaçağı" sayılacak. Sanatçının basın danışmanı ise Tarkan'ın Beşiktaş Askerlik Şubesi'nden "1999 yılı Kasım ayına kadar askerliği tecillidir" şeklinde belge aldığını söyledi.
       Cezaevinden çıktıktan sonra müzik çalışmalarına hızlı bir dönüş yaparak sürekli konser veren, son olarak "orman yangınlarını protesto" amacıyla 11 saat aralıksız şarkı söyleyerek dikkatleri üzerine çeken Haluk Levent de, Tarkan gibi Kasım ayında asker olacak. Böylece, yerine kardeşini askere göndererek, o terhis olana kadar tecil hakkını kullanmak istediği söylenen Levent'in planları da suya düşmüş oldu.
       ASAL yetkilileri, askere gitmemek için yurtdışında bazı paralı okullara kayıt yaptıranları da büyükelçilikler vasıtasıyla takip ettiklerini, Türkiye'de yaşamasına rağmen dışarda okuyor gibi görünenlerin sırayla silah altına alınacağını belirtti.

       MEKSİKA'da oturma izni alarak askerliğini tecil ettirme çabası, askeri cezaevine girmesine neden olan Serdar Ortaç'a şarkıcı arkadaşlarından destek geldi. Ortaç'ın bağlı olduğu Marş Müzik'in sanatçıları Ebru Gündeş, Sibel Can, Yılmaz Morgül, Rafet El Roman, Burcu Güneş ve Reyhan Ataman, "Askerliğe evet, hapishaneye hayır" diyerek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Serdar'ın vatan görevinden kaçmasının mümkün olmadığına bütün kalbimizle inanıyoruz. Kaldı ki kasım ayında askere gideceğini defalarca beyan etti. Hepimizi çok üzen bu gelişmelerin bir talihsizlik ve yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyoruz. Günü geldiğinde de vatan borcunu her Türk vatandaşı gibi şerefle yerine getireceğinden eminiz. Serdar'ın bir an önce bulunduğu zor durumdan kurtulmasını tüm kalbimizle istiyoruz" denildi.
       Daha sonra açıklamada imzaları bulunan Ebru Gündeş ve Yılmaz Morgül, Davutpaşa Askeri Cezaevi'ne gitti. Ancak ziyaret günü olmaması nedeniyle şarkıcıyla görüşemedi. Ortaç bugün Ankara'ya götürülerek askeri mahkemeye çıkarılacak.

       ASKER Burak, Erzincanlılara unutulmaz bir gece yaşattı. Vatani görevini Erzincan'da yapan Burak Kut, İstanbul'dan gelen Hakan Peker, Hazal, Mehtap Saraç, Ali Güven ve Ferda Anıl Yarkın'la birlikte konser verdi. Vali Recep Yazıcıoğlu, 3. Ordu Komutanı Nahit Şenoğul ve Belediye Başkanı Talip Kaban'ın da hazır bulunduğu halk konserinde Erzincanlılar Kut'a, "En büyük asker bizim asker" şeklinde tezahürat yaptı. Havai fişeklerin altında "Onuncu Yıl Marşı"nın söyleyen sanatçı, Belediye'nin sanatçılar onuruna verdiği yemeğe de katıldı. Kut, tek hedefinin askerliğini bitirmek olduğunu söyledi.



Yazarlar