Yaşam TEĞMENİN SIR İNTİHARI

TEĞMENİN SIR İNTİHARI

11.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Silivri’den 3 gün önce istememesine karşın geçici görevlendirmeyle Maltepe Cezaevi’ne alınan 25 yaşındaki Teğmen Mustafa Can beylik tabancasıyla canına kıydı

TEĞMENİN SIR İNTİHARI

Ergenekon sanıklarının tutuklu bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görevliyken 3 gün önce istememesine karşın geçici görevlendirmeyle Maltepe Cezaevi’ne alınan Teğmen Mustafa Can (25), önceki gün öğle saatlerinde görevli olduğu cezaevinde intihar etti. Genç teğmenin bunalıma girip beylik tabancasıyla canına kıydığı öğrenildi.
Teğmenin ölüm haberi baba evine ateş düşürdü. Yatağan Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Göksel Söylemez ve Yatağan Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürü Yüksel Akın, önceki gün akşam saatlerinde Teğmen Can’ın GELİ’de Şube Müdürü olarak görev yapan babası Dilaver Can (57) ve annesi Fatma Can’ı evlerinde ziyaret ederek acı haberi verdi. Aileye, bekâr olan tek evlatlarının İstanbul’daki birliğinden izinli olarak ayrıldığı sırada trafik kazası geçirerek yaşamını yitirdiği söylendi. Genç teğmenin anne ve babası sinir krizi geçirdi.
Otopsinin ardından kesin ölüm nedeninin tespitiyle birlikte gerekli açıklamaların yapılacağı ifade edildi. İntiharın cezaevinde mi, başka bir yerde mi olduğuna ilişkin askeri yetkililerce bir açıklama yapılmadı. Soruşturma sürüyor. Genç teğmenin cenazesi bugün Muğla Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yazarlar