Evcil Hayvan Teke Böceği Nedir? Teke Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Teke Böceği Nedir? Teke Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

01.11.2021 - 14:53 | Son Güncellenme:

Turunçgil böceği olarak adlandırılan ancak halk arasında drakula böceği ya da teke böceği olarak bilinen böcek türünün ağaçlara verdiği zararlar oldukça fazla olmaktadır. Bu böcekler uzun ve kalın antenleri sayesinde diğer böceklerden kolayca ayırt edilecek özelliklere sahip oldukları ifade edilmektedir. Peki, teke böceği nedir? Teke böceği nerede ve ne kadar yaşar? İşte, teke böceği hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan detayları derledik.

Teke Böceği Nedir Teke Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Teke böcekleri verdikleri zararlardan dolayı çiftçileri zor durumda bırakarak maddi kayıplara neden olmaktadır.

Teke Böceği Nedir?

Teke böceği, hızlı bir şekilde çoğalarak kısa sürede birçok ağaca zarar vermektedir. Özellikle fındık ağaçlarına zarar vererek üreticileri zor durumda bırakmaktadır. İstila ettiği ağaçlara kısa sürede zarar vererek ağaç ve dalların ölümüne neden olmaktadır.

Teke böcekleri ağaçların genç sürgünlerine zarar vererek beslenmekte ve ağaçlarda oyuklar açarak ağaçların sürgünlerinin kurumasına neden olmaktadırlar. Teke böceklerinin varlığından haberdar olmak oldukça zor olmaktadır. Bu böceklerin varlığı ancak kuruyan ağaçlardan anlaşılmaktadır. Bu böceklerden korunmak için mutlaka önlem alınması gerekmektedir.

Teke Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

Teke böcekleri Türkiye'de özellikle Karadeniz bölgesinde bulunan ağaçlara zarar veren böcekler olmaktadırlar. Fındık bahçelerinde sıklıkla görülen bu böceklere ve park ve bahçelerde de rastlamak mümkün olmaktadır. Bu böcekler fındık başta olmak üzere ceviz, gürgen, kızılağaç ve kavak gibi pek çok ağaca zarar vermektedirler.

Teke böcekleri fındık ağaçları başta olmak üzere birçok ağacı kendisine yuva yapmaktadır. Bu böceklerin fındık ağaçlarının kök kısımlarına yumurtalarını bırakarak ömürlerini tamamladıkları bilinmektedir. Bu böcekler insanlara zarar veren böcekler olmasalar bile ağaçlara verdikleri zararlardan dolayı önlem alınmayı gerektiren böceklerden biri olmaktadırlar. Çünkü ağaçlarda uzun galeriler açan bu böcekler ağaçların kısa süre içinde kurumasına ve o ağaçtan ürün alınmasını olumsuz etkilemektedir.

 

Yazarlar