Yaşam ‘Türk gruplarının’ kanlı hesaplaşması

‘Türk gruplarının’ kanlı hesaplaşması

14.08.2008 - 03:11 | Son Güncellenme:

Almanya’da iki “Türk grubu” arasında yaşanan silahlı çatışmada, biri Yunan ikisi Türk üç kişi hayatını kaybetti

‘Türk gruplarının’ kanlı hesaplaşması

Almanya’nın Hessen eyaletinde önceki gece iki “Türk grubu” arasında yaşanan silahlı çatışmada, biri Yunanlı  ikisi Türk üç kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.
Hessen eyaletine bağlı Rüsselsheim kenti, önceki akşam 20.00 sıralarında Türkler arasında çıkan silahlı çatışmaya sahne oldu. Rüsselsheim Bahnhof Caddesi’ndeki bir İtalyan dondurmacısının önünde oturmakta olan 3 - 4 kişilik gruba, dışardan gelen ve önceden aralarında anlaşmazlık bulunduğu belirtilen 4 - 5 kişilik bir diğer grup saldırdı.
Olay sırasında iki grubun da tabanca ve bıçak kullandığı öğrenilirken, çatışma sonucu saldırganlar arasında bulunan Tuncelili Deniz Ergün (26), Raunheim’de yaşayan Erkan Karakaya (29) ile Yunanlı Anna Kostanidos (55) yaşamını yitirdi. Polis, yine saldırganlar arasında bulunan Erdal Ergün’ün (31) de ağır yaralandığını açıkladı.
Dondurmacının yanındaki Yunan restoranında çalışan Kostanidos’un olayla hiçbir ilgisinin olmadığı, ancak aldığı kurşun yarasıyla hayatını kaybettiği belirtildi. Polis yetkilileri olayı araştırmak için 150 kişilik özel bir komisyon kurulduğunu ve polise ipucu verenlerin 10 bin euro ödül kazanacaklarını duyurdu. 

Son nefesini kollarımda verdi

Savcılık yetkilileri, olaya karışan iki kişinin geçen hafta Mainz kentinde bir anlaşmazlık yaşadıklarına işaret ederek, bu tartışma sonrası yapılan bir suç duyurusunun polis kayıtlarına geçtiğine dikkat çekti.
Olayda serseri kurşunlara hedef olup yaşamını yitiren Kostanidos’un eşi Kosta Kostanidos da, eşinin kolları arasında son nefesini verirken “Kosta ne olur yardım et” diye seslendiğini ve bu anı ömür boyu unutmayacağını söyledi. Kostanidos, Spiegel’in internet sitesine yaptığı açıklamada, olay sırasında kardeşinin işlettiği Yunan lokantasında olduğunu, eşi Anna’nın da oğlunun kayınvalidesiyle birlikte kahve içtiğini anlattı.
Kostanidos, sokakta silah sesleri duyunca dışarı fırladığını ve yerde kanlar içinde yatan karısını görünce lokantaya taşıdığını belirterek “Ne yazık ki onu kurtaramadım” diye konuştu.

Yazarlar